LGS sonuçları yayınlandı

(HABER MERKEZİ)-Milli Eğitim Bakanlığı milyonalrca öğrencinin kaderini belirleyecek olan LGS sonuçlarını erişime açtı. Corona virüs nedeniye Mart ayında uzaktan eğitime başlayan öğrenciler Haziran ayında LGS için ter döktü. Yani bu yıl sınav stresine bir de Corona virüsü stresi eklendi.  Sınav sonuçlarına göre; 181 öğrenci tüm soruları doğru cevaplayarak 500 tam puan aldı.

Sınava katılan öğrencilerin alt testlerdeki performanslarını değerlendirmek için doğru cevap sayısı dağılımları incelendi. Soru sayısı 20 olan alt testler arasında öğrenciler en yüksek başarıyı 10,21 doğru cevapla Fen Bilimleri testinde, en düşük başarıyı ise 4,89 doğru cevapla Matematik testinde gösterdi. Yine 20 soru sorulan Türkçe alt testinde doğru cevap sayısı ortalaması 10 olarak hesaplanırken, soru sayısı 10 olan T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük alt testinde doğru cevap sayısı ortalaması 5,05, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi alt testinde 6,39 ve Yabancı Dil alt testinde ise 3,53 olarak belirlendi. Sınavın her iki oturumundaki soruların tamamına doğru cevap veren öğrenci sayısı ise 181 oldu. Alt testlerdeki doğru cevap sayısı ortalamaları cinsiyete göre incelenirken, kız öğrencilerin ortalamalarının Matematik dışındaki tüm alt testlerde erkek öğrencilerden daha yüksek olduğu belirlendi.

Sınavla ilgili değerlendirme raporunda, “2020 Merkezi Sınavı salgın döneminde zorlu koşullar altında uygulanmasına ve sınava katılan öğrenci sayısı büyük oranda artmasına rağmen başarılı bir şekilde gerçekleştirilmiştir. Yapılan analizlerde, sınav kapsamı daraltılmasına rağmen alt testler ve soruların yeterli özellikleri gösterdiği belirlenmiştir. Öğrencilerin sınav performansları ile okul başarı puanları arasında güçlü bir ilişki olduğu görülmüştür. Öğrencilerin alt testlerdeki performansları geçen yıllar ile benzer bir örüntü göstermiştir” denildi.

BAKAN SELÇUK’TAN LGS AÇIKLAMASI

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk LGS ile ilgili şu açıklamayı yaptı; “Çocuklar, LGS sonuçlarında gördüğünüz puan sizin değil, o anki bilgilerinizin puanı. Tercihleriniz, gideceğiniz okulun adını belirleyecek; bilgiye nasıl tutunacağınızı, ne kadar okuyup ne kadar öğreneceğinizi yine siz belirleyeceksiniz.Hepiniz, en yüksek puanı alan öğrencimiz de en düşük puanı alan da sınava katılan, katılmayan, katılamayan tüm çocuklarımız, liselerimize şimdiden hoş geldiniz.”

TERCİH KILAVUZU ERİŞİME AÇILDI

MEB heyecanla beklenen 2020 LGS Tercih Kılavuzu’nu öğrenciler için yayınladı. Bu sabah LGS puanını öğrenen öğrenciler tercih kurallarını bu kılavuzdan öğrenebilecekler. Tercih işlemleri, MEB’in http://www.meb.gov.tr veya https://e­okul.meb.gov.tr internet adreslerinden yayımlanan tercih listelerine göre, öğrenci velisi tarafından 20-29 Temmuz 2020 (17.00’ye kadar) tarihleri arasında yapılacak. Haberimizden tercih kılavuzuna erişebilirsiniz.

LGS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

LGS tercih kılavuzunun erişime açılmasıyla heyecanlı maratonun da startı verilmiş oldu. Lise tercihi yapacak öğrenciler önce LGS’de ter döktüler. Geçtiğimiz yıl adaylar, ‘Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar’ ekranından en fazla beş, ‘Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar’ ekranından en fazla beş, ‘Pansiyonlu Okullar’ tercih ekranından da en fazla beş olmak üzere toplamda 15 lise tercihinde bulunabildiler. Tercihler, öğrenci ve velisi tarafından e-Okul üzerinden veya herhangi bir ortaokul, imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabildi. Tercihler, mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatıldı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor