LİDER TRABZOSPOR’UN HAKEMLERE İHTİYACI YOKTU

Süper Ligin 34. haftasında hakem hataları sonrasında Adana Demirspor lider Trabzospor’a 3-1 yenildi.

Sezonun en ilginç karşılaşmasında FIFA Kokartlı Hakem Yaşar Kemal Uğurlu ile oyunu kördüğüm eden VAR Hakemi Özgür Yankaya’nin yanlış kararları damgasını vurdu.

Öncelikle 34 haftadır bireysel ve takım olarak şampiyonluğu hak eden Trabzonspor’un hakem desteğine ihtiyacı yoktu.

Karşılaşmaya gelince; Hakem Yasar Kemal Uğurlu daha 2. dakikada Demirspor aleyhine yanlış karar ve ön yargı ile penaltı verdi. Bileğinden sakat olduğu halde bu önemli maçta oynamak isteyen Kaleci Muric, Abdülkadir Ömür’un kullandiğı penaltıyı kurtardı

Ardından ihlal gerekçesiyle penaltıyı tekrarlatarak mavi-lacivertli ekibin moralini ve motivasyonu bozdu. Bu kez Peres takimının ilk golünu attı.

  1. dakikada sahanın en iyilerinden Cornelius 12. dakikada Kaleci Muric ve savunma hatasından yararlanarak düzgün bir kafa vuruşuyla durumu 2-0 yapt. Yanlış kararlarıyla maçin önüne gecen Hakem Uğurlu ilk yarıyı 2 dakika eksik oynattı. Futbolcular soyunma odasına giderken sporcuları tekrar  sahaya çağırarak gülünç duruma düştü.
  2. dakikada Djanıny takımının üçüncü golunu attı.

Mac boyunca oyundan kopmayan, daha çok topa sahip olan 14 sut çeken ve 9 korner kullanan Demirspor’da ,Vargas kazanılan serbest atışı harika vuruşla gole çevirdi ve durumu 3-1 yaptı. Bjarnason’un bir sutu direkten döndü.

Son dakikalarda Mavi-Lacivertli ekibin kazandığı penaltıyı haftalardır ilk 11’de forma giyemeyen Remy kaçırarak tepki çekti.

Karşılasma sonrasında Baskan Murat Sancak ile sakin yapısıyla tanıdığımız Montella hakemlere tepki göstererek kentin hayalleriyle oynamayın dediler.

Trabzonspor adeta final maçı gibi gecen karşılasmada Demirspor’dan istediğini aldı. Mavi-Lacivertli ekibin şayet hakemler izin verirse halen ilk 4 şansı sürüyor.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor