LİG SEZONUNDA ŞAMPİYON GALATASARAY OLDU

HABER (BÖLGE) :MERYEM ÜNAL

Türkiye Cumhuriyetin 100.yılında kupaya Galatasaray sahip oldu.

Süper Lig’de 2022-2023 sezonunun şampiyonu Galatasaray oldu. En yakın takipçisi Fenarbahçe’nin 5 puan fark açarak önününe geçti. Sarı- kırmızılı takım, 36. Hafta maçında  takım Ankaragücü’nü 4-1 mağlup ederek  kazandı. Süper Lig’de bitime 2 hafta kala 23.şampiyonluğunu elde etti.

Galatasaray’a şampiyonluğu getiren maçta golleri 7. ve 38.dk Mauro Icardi, 73.dk Barış Alper Yılmaz, 78.dk Sergio Oliveira gol attı. Ankaragücü’nde ise tek gol’ü 16.dk ‘da Milson attı.

Bu sonucun ardından 82 puana ulaşan Galatasaray lig’de bitime 2 hafta kala şampiyonluk ipini eline aldı. Rakibi Fenerbahçe’nin Antalyaspor’u mağlup etmesine bırakmayan Sarı-kırmızılı takım şampiyonluğunu ilan etti.

Galatasaray’da daha önce futbolcu olarak oynayan ve 7 defa şampiyonluk yaşayan Okan Buruk sarı kırmızılı takıma hoca olarak geldiği ilk sezon şampiyonluk sevinci yaşadı. Galatasaray’da MKE Ankaragücü mücadelesinde teknik direktör Okan Buruk için önemli bir an yaşandı. Futbolcu olarak Galatasaray’da ilk şampiyonluğunu 30 sene önce yine bir 30 Mayıs günü Ankaragücü deplesmanında yaşamıştı.

Şampiyon Galatasaray, 4 Haziran Pazar günü Nef Stadyumu’nda Fenerbahçeyi ağırlayacak.

 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor