MARKETÇİ MUSTAFA AZMETTİ; HOBİSİYDİ, MESLEĞİ OLDU…

(HABER MERKEZİ)-Tüm dünyayı etkisi altına alarak kasıp kavuran, birçok insanın zamansız ölümüne yol açan ve ekonomiyi felç eden ‘’Korona Virüs’’, bu kez ne can aldı ne de ekonomiyi felç etti aksine Adana’da bir işe yaradı ve Adanalı marketçi Mustafa Kayahan’ı meslek sahibi yaptı. Korona virüsün başladığı günlerde işyerini kapatmak zorunda kalan Mustafa Kayahan, evinde boş durmayarak hobi olarak başladığı işi mesleği yaptı.

Çocukluğundan beri güzel sanatlara ilgisinin olduğunu anlatan Marketçi Mustafa Kayahan, çalışma hayatına erken atıldığını ve bu nedenle sürekli çalışma yaşamı içinde olduğu için hobisini gerçekleştirecek zaman bulamadığını bildirerek şunları söyledi: ’’Market işlettiğim için yeteri kadar zamanım olmuyordu. Yaptığım bu tür çalışmalar çok zaman alan ve sabır isteyen bir uğraş ve aynı zamanda çok da zevkli. Severek yaptığım bu hobim aynı zamanda beni dinlendiriyor da.’’

İşe; Adana Merkez Cami ‘nin maketini yapmakla başlayan marketçi Mustafa Kayahan, daha sonra Fransa’daki ‘’Eyfel Kulesi’’, ‘’Kilise’’, ‘’Duvar Saati’’, ‘’Dağ Evi’’, ‘’Farklı Tasarımlı Evler’’ yaparak Hobisini Mesleğe dönüştürüp çalışmalarına devam etti.

Şiş çöp, doktorların kullandığı dil çubuğu, çay karıştırıcı çubuklar, yapıştırıcı, zımpara, vız vız takımı ve matkap tan oluşan malzemelerle yaptığı eserleri evinde sergileyen Marketçi Mustafa Kayahan, el emeği göz nuru dökerek yaptığı bu çalışmaları çoğaltarak ileride sergi açacağını söyledi. Merkez Camii gibi Adana’nı n 4 bin yıllık tarihi Taş Köprü’nün maketini  yapacağını ifade eden Mustafa Kayahan, yine Adana’ya özgü ve Adana’yı anlatan Pamuk Kozası ve Portakal maketleri de yapacağını kaydetti.

Mustafa Kayahan, Adanalıların yaptığı eserleri beğenmeleri halinde istek üzerine sipariş de alabileceğini ve istedikleri her şeyin maketini yapabileceğini belirterek ilk siparişinden sadece masraf alacağını el emeği ücreti almayacağını sözlerine ekledi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor