‘Medikalcilerin hakedişleri verilmeli’

(HABER MERKEZİ)-İYİ Parti Adana Milletvekili Metanet Çulhaoğlu, “İktidara sesleniyorum. Anlaşma yapıp zor durumda bıraktığınız medikalcilere vakit geçirmeden hak edişlerini verin” dedi.

Çulhaoğlu yaptığı açıklamada, “Kamuya mal tedarik eden Medikal Sektör firmaları zora sokulmamalı, ödemeler tarihi geldiğinde günü gününe ödenmelidir.

Medikal ürünler imal ve ticareti sektör temsilcilerinin Pandemi dönemindeki ihtiyaçların karşılanması noktasında ellerinden geldiğince başarılı çalışmalar yapmaya çalıştıklarına şahit olmaktayız. Bu sektör temsilcileri kamu ve üniversite hastanelerindeki birikmiş alacaklarının hızlı bir şekilde ödenmesini istemişler ancak bir sonuç alamamışlardır, Bu firmaların nakit sıkıntıları önemli bir boyuta geldi. Bunun yanı sıra ihale yükümlülüklerini yerine getirmelerine rağmen hak edişlerinin bir kısmından iskonto adıyla feragat edilmesi talep ediliyor Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından. Ayrıca kurumlara teslim ettikleri teminat mektuplarını da iş bitiminde geri alamıyorlar. Bu sorunlarını ilgili Bakanlıklara, TOBB ve yetkili mercilere iletmelerine rağmen en ufak bir yol alamamaktalar, böyle olunca da sadece firma sahipleri değil, sektörde çalışan 200.000 kişi zora sokulmaktadır. Bazı Üniversite Hastaneleri 36 aydır, Bazı Şehir Hastaneleri 15 aydır ödeme yapmıyor bu sektöre. Hatta peşin ödeme ile verdikleri malzemenin bile parasını 5 aydır vermeyen hastaneler var içlerinde. Birçok alanda olduğu gibi taahhütlerini yerine getiremeyen devlet yönetimine en büyük örnektir bu.

Bu olaylar olurken, iktidar yanlısı yandaş medya boş durmayıp gazetelerinde medikal sektör ürünlerdeki yüzde 26 bini bulan inanılmaz zamlar başlığı atmakta, kamunun uzun süredir yapmadığı ödemelerden bahsetmeyip, olmayanı olmuş gibi gösterip gazı – koz, el bilek aletini el bilekliği diye yazarak sektör ile vatandaşları karşı karşıya getirme gayretleri ile büyük bir manüpülasyona daha imza atmışlardır.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor