MEHMET SEZER, EĞİTİMCİLERİN SORUNLARINI DİLE GETİRDİ

Eğitim-Bir-Sen 2022-2023 eğitim öğretim yılını değerlendirmek amacıyla 13. Geleneksel Basın Buluşması’nı gerçekleştirdi. Toplantıya birçok gazeteci katıldı. Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer,  “Başta mali kayıplarımızın giderilmesi olmak üzere Öğretmenlik Meslek Kanunu’ndaki eksikliklerin tamamlanması, öğretmenlerimizin yer değişikliği taleplerinin karşılanması, şube müdürlerinin sorunlarının bir an evvel çözüme kavuşturulması, deprem tazminatlarının deprem bölgesindeki tüm kamu çalışanlarına şartsız bir şekilde ödenmesini istiyoruz” dedi.

 

HABER: CANSU ERSOY

ADANA (BÖLGE)-Eğitim-Bir-Sen’in geleneksel olarak yaptığı basın buluşmasının bu sene 13.’sü düzenlendi. Adana Öğretmenler Evi’nde yapılan basın buluşmasına birçok gazeteci katıldı. Buluşmada konuşma yapan Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer, sözlerine depremi hatırlatarak ve depremde kaybettiğimiz eğitim çalışanlarını ve vatandaşları anarak başladı. Sezer, “Ülkemiz çok önemli süreçlerden geçti. Bunlardan en son yaşamış olduğumuz deprem hem Adana’mızda hem de diğer on ilimizde çok ciddi hasarlar oluşturdu. Bununla beraber 50 binin üzerinde vatandaşımız vefat etti. Allah rahmet eylesin. Biz de Adana’da 34 kişilik şube yönetimimizde bulunan Can Terler kardeşimizi kaybettik eşi ve çocuğuyla beraber. Önemli bir süreçti. Bunların hepsini atlattık ve tüm bu süreçlerle beraber 2022-2023 eğitim yılını tamamlamış olduk” dedi.

“9 YIL ÖNCE KARAYA KALEYE, DENİZE, GÖKYÜZÜNE DİKTİĞİMİZ YETKİ BAYRAĞIMIZ BUGÜN YERLERİNDE GURURLA DALGALANMAYA DEVAM EDİYOR”

“Eğitim-Bir-Sen olarak yetkide 9. yılımız. Eğitim-Bir-Sen Adana Şubemiz elli iki sendika içinde 10 bin 453 üye sayısıyla, en yakın sendikaya yaklaşık 2600 fark atarak yetkiyi aldı. Bu sonuçlar eğitim çalışanlarımızın Eğitim-Bir-Sen’e duyduğu güvenin de bir göstergesidir. Tartışmasız bir şekilde eğitim çalışanlarının sesi, temsilcisi Eğitim-Bir-Sen’dir. Bizler merhum Kurucu Genel Başkanımız Mehmet Akif İnan ve arkadaşlarının bizlere çizdiği yolda ilkeli sendikacılık anlayışımıza mücadelemize devam edeceğiz. 9 yıl önce karaya kaleye, denize, gökyüzüne diktiğimiz yetki bayrağımız bugün yerlerinde gururla dalgalanmaya devam ediyor. Bu azimli mücadelemizin bir nişanesidir. Bu mücadelemizin sonucu da istikrarlı bir kazanımdır. Ben bu başarıya en ufak bir şekilde bile olsa katkı koyan herkese, emek, ömür ve gönül verenlere teşekkür ediyorum” diyen Başkan Sezer, eğitim çalışanlarının güvenine layık olarak yollarına devam ettiklerinin altını çizdi.

“YENİ MİLLİ EĞİTİM BAKANIMIZ YUSUF TEKİN’İN BU SORUNLARI ÇÖZMEK İÇİN GAYRET GÖSTERECEĞİNE İNANIYORUZ”

Daha önce pandemi sonra da deprem dönemlerinde milletin geleceği ve çocukların eğitimden geri kalmaması için gayret gösteren tüm öğretmenlere teşekkür eden Sezer, konuşmasının devamında şunları söyledi:

“Bir eğitim ve öğretim yılı daha geride kaldı fakat eğitim çalışanları olarak çözülmeyi bekleyen sorunlarımız var. Bu noktada yeni Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin’in ivedi bir şekilde bu sorunları çözmek için gayret göstereceğine inanıyoruz. Sayın Bakanımız ilk iş olarak okulları ziyaret etti. Ardından öğretmenlerin zorunlu çalışma yükümlülüklerini kaldırdı. Bizim yıllardır ‘Zorunlu değil gönüllü hizmet’ diyerek kaldırılmasını savunduğumuz bir konuydu bu. Kendisine bu konuda özellikle teşekkür ediyorum.

EĞİTİMCİLERİN SORUNLARINI DİLE GETİRDİ

Başkan Sezer, bu dönemin her ne kadar eğitim çalışanları adına en çok kazanıma imza attıkları bir dönem olsa da ivedi çözüm bekleyen sorunları olduğuna da vurgu yaptı ve konuşmasını şöyle sonlandırdı:

“Başta mali kayıplarımızın giderilmesi olmak üzere Öğretmenlik Meslek Kanunu’ndaki eksikliklerin tamamlanması, öğretmenlerimizin yer değişikliği taleplerinin karşılanması, şube müdürlerinin sorunlarının bir an evvel çözüme kavuşturulması, deprem tazminatlarının deprem bölgesindeki tüm kamu çalışanlarına şartsız bir şekilde ödenmesi, sözleşmeli ve ücretli öğretmenliğin son bulması, kadrolu istihdamın esas alınarak kadroya geçiş düzenlemesinin belirsiz sonuçlarının ortadan kaldırılması, eğitimcilerin motivasyonunu artıracak bir kariyer sisteminin oluşturulması, eğitim kurumları yöneticiliğinin liyakat ve kariyer ekseninde profesyonel bir meslek olarak yapılandırılması, öğretmen açığının kapatılması, hizmetli ve memurların haklarının iyileştirilmesi, okulların yardımcı personel ve donanım ihtiyacının karşılanması ayrıca bizim de adına ‘Belediye Modeli’ dediğimiz, ilk kez bu eğitim-öğretim yılında uygulanan okul nüfusuna göre okullara bütçeden pay aktarılmasının kanuni alt yapısının oluşturulması bunların en başında gelmektedir.”

Sezer’in konuşmasından sonra gazetecilerin soruları yanıtlandı ve ardından 13. Geleneksel Basın Buluşması son buldu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor