Memur-Sen ve Hak-İş’ten ortak tepki

HABER: Yener EKİNCİ

ADANA (BÖLGE)-15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ mensuplarının milletin iradesine ipotek koyarak bir darbe girişimine kalkışmasının üzerinden tam 3 yıl geçti. İhanetin ilk anından itibaren olduğu gibi hain kalkışmanın 3. yılında da milyonlar darbecilere karşı yine meydanlardaydı. 

Sendikalar ve STK’lar da yayınladıkları bildirilerle devletinin ve milletinin yanında olduklarını açıkladılar. 

En anlamlı basın açıklamalarından birisi de Adana’daydı. Milyonlarca üyesi bulunan ve darbe girişimi sırasında katledilen 7 şehidin de üyesi bulunduğu Memur-Sen ve Hak-İş’in Adana İl Temsilcilikleri düzenledikleri ortak basın açıklamasıyla hainlere ateş püskürdü. 

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Adana İl Başkanı Mehmet Sezer ve HAK-İŞ Adana İl Başkanı Abdurrahman Yücel ile sendikaların yönetici ve üyeleri dün Memur-Sen Adana İl binasında buluştu. 

Basın açıklaması öncesinde bir selamlama konuşma yapan HAK-İŞ Adana İl Başkanı Abdurrahman Yücel, Memur-Sen İl Başkanı Mehmet Sezer’in, darbe girişimin olduğu ilk anlarda kendisini aradığını ve o andan itibaren ortak bir irade ile tüm üyelerinin meydanlara indiğini ve vatanına sahip çıktığını söyledi. 

Daha sonra Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Adana İl Başkanı Mehmet Sezer hazırlanan basın açıklamasını okudu. 

15 Temmuz 2016 tarihinde, ülke olarak uluslararası karanlık bir işgal ve darbe girişimiyle karşı karşıya kalındığını vurgulayan Başkan Sezer darbe girişiminin amacının millet iradesine zincir vurmak ve Türkiye’yi sömürüye açık hale getirmek olduğunu söyledi. 

Mehmet Sezer açıklamasını şöyle sürdürdü; “Bu meş’um ihanet eyleminin görünen tarafında FETÖ, arkasında ise bir takım küresel güçlerin olduğunu artık bugün daha kesin bir şekilde biliyoruz. Açık ve net olarak söylüyoruz: FETÖ’yü ve FETÖ’cü teröristleri darbe girişiminden sonra hangi güçler koruma altına aldıysa darbe girişiminin arkasında o güçler vardır.”

Evlerinde oturup çekirdek çitleyerek gelişmeleri televizyondan izleyen ve darbe girişiminin sonucuna göre pozisyon almayı hesaplayanların, 15 Temmuz hain darbe girişiminin ne olduğunu anlayamayacaklarını ifade eden Mehmet Sezer; “O gece okyanus ötesinden planlanan bu hain darbe başarılı olsaydı, Türkiye bir kaosa, bir karanlığa uyanacaktı. Ümmetle ve İslam dünyasıyla ilişkimiz kesilecek, Siyo-Emperyal eksenin parçası olacaktık.Darbe başarılı olsaydı, Türkiye bir sömürü ve yağma ülkesine dönüşecekti” dedi. 

15 Temmuz’da kabirlere sığmayacak yüreklerin,  tarihe sığmayacak yiğitlikler, kitaplara ve filmlere sığmayacak kahramanlıklar gösterdiğini söyleyen Başkan Mehmet Sezer; “O gece Memur-Sen ve Hak-İş olarak yaklaşık 2 milyon üyemizle sokaklara çıkarak o muazzam direniş destanının önemli bir parçası olduk. O gece bu teşkilatlar “hesabî” değil “hasbî” bir teşkilat olduğunu bir kez daha gösterdi. O gece tek bir bedene dönüşüp; pazarlıksız bir fedakarlığın, “amasız”, “fakatsız” bir bilincin mücessem hali olarak, “Kim demiş her şeyin bitişi ölüm / Destanlar yayılır mezarımızdan” diyerek direnişe, şehadete, özgürlüğe koştuk. Bütün sendikalarımızla, komisyonlarımızla meydanlardaydık” ifadelerini kullandı. 

Konuşmasında 15 Temmuz gecesi şehit olan Memur-Sen ve Hak-İş üyesi 7 kişiyi de anan Sezer basın açıklamasını;  “Türkiye’nin entelektüel birikimi ve bu coğrafyanın erdemliler hareketi olarak; emperyalizmin her türlü kirli plan ve kumpaslarına yüksek bir bilinç, akıl ve imanla karşı koyacağız. 

15 Temmuz’u unutmadık, unutturmayacağız. 15 Temmuz’un 3. seneyi devriyesi vesilesiyle şehitlerimize Yüce Rabbimizden rahmet diliyoruz. Gazilerimize şükran ve minnetlerimizi ifade ediyoruz.

Kahrolsun emperyalizm ve mankurtları 

Yaşasın 15 Temmuz direniş ruhu” sözleriyle tamamladı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor