METİN AYDOĞAN’I YİTİRDİK

Örgütlü toplum olmayı uygarlık koşulu sayan anlayışla, değişik mesleki ve demokratik örgütlere üye oldu. Yöneticilik yaptı. İzmir Atatürkçü Düşünce Derneği’nde başkanlık yaptı.

Çok sayıda yazı ve araştırma yayınladı. Sayısız konferans ve panellere katıldı.

Piyasada yayınlanmış 18 yapıtı var. Daha yeni yazıp, asistanına yayınlanması istemiyle teslim ettiği “TÜRK UYGARLIĞI” kitabı yayınlanmayı bekliyor.

Rahmetli Metin Aydoğan’la bir buçuk yıl önce “BİTMEYEN OLAY VE TÜRKİYPE’Yİ BEKLEYEN TEHLİKELER” kitabını okuyunca tanıştım. Haftada en az bir iki defa görüşüyor, yurt ve dünya sorunlarını tartışıyorduk.

Yaşamının nerdeyse 5’te birini hastane koridorlarında geçiren, kitaplarının çoğunu hastanede kaleme alan sayın Aydoğan’la 13 Haziran 2020 Cumartesi telefonla uzunca bir konuşma yapmıştım ve çok da sağlıklıydı. Bana dikkat et uyarısı yapıyordu. Ama onu 15 Haziran 2020 Pazartesi’yi Salı’ya bağlayan gecede kalp kriziyle kaybettik. Çok ama çok üzüldüm.

Metin Aydoğan; Tavizsiz Kemalist, yurtsever ve cumhuriyet devrimcisi, Anadolu’nun söndürülemeyen ışığıydı. Yazdığı kitaplarda ticari hiç bir beklentisi olmamıştır. Yayınlanan kitaplarının telif haklarına karşılık yayın evlerinden kitap alıyor. Bu kitapları da üniversite gençliğine ve kitap alamayacak kadar ekonomisi olmayan bizlere kargo parasını da kendisi ödeyerek gönderiyordu. 40 bin kitabı Anadolu’nun ıssız köşelerine bizzat kendisi ulaştırmıştır.

Metin Aydoğan’ın kitaplarını bir çırpıda okuyan, yetinmeyip notlar alarak altını çizerek kendimden geçerek okudum. Özellikle “Dönüşten Çöküşe”, “Yol Ayrımı”, “Ne yapmalı”, “Yeni Dünya Düzeni Kemalizm ve Türkiye” kitaplarıyla Atatürk ilkeleri ve cumhuriyet devrimlerini anlatmaya kendini adayan bu katıksız devrimcinin aramızdan ayrılışının cumhuriyet sevdalıları ve Kemalist devrimciler için telafisi olmayan bir kayıp olarak görmenin üzüntüsünü yaşıyorum.

Bütün cumhuriyetçilerin, kuvvayi milliyecilerin, kemalistlerin başı sağolsun diyorum.

Metin Aydoğan; benim yaşamımda iz bırakan çok önemli bir kişilik, çok önemli ve katıksız antiemperyalist bir kişiliktir.

Yayınlanan en son kitabı Gözgü Yayıncılıkta çıktı. Kitabın adı “İNÖNÜ” Mutlaka okunması gerekli diye düşünüyorum. (Gözgü Yayıncılık-Aynur Abancı GSM: 0533 727 79 10)

Metin Aydoğan’ı kitaplarıyla yaşatacağımıza inanıyorum.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor