Milli hükümet kurulmazsa erken seçim şart

HABER: YENER EKİNCİ

ADANA (BÖLGE)- Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, bir programa katılmak üzere geldiği Adana’da, gazetemize özel açıklamalarda bulundu.  Ülke gündemini meşgul eden erken seçim tartışmalarını değerlendiren Perinçek, ‘’Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye ittifakının içinde yer aldığı geniş ve milli bir hükümet kurarsa erken seçime ihtiyaç kalmayacaktır’’ dedi. Perinçek, birçok siyasi partinin ülke yönetiminde yer alması gerektiğini ifade etti.

DİĞER KESİMLERİ DE KUCAKLAYAN BİR HÜKÜMET

Türkiye’nin önünde çok ciddi ekonomik zorluklar olduğuna dikkat çeken Doğu Perinçek, ‘’Bu zorlukları paylaşan bir hükümet kurulması lazım. Bu şimdi yapılmaza ekonomi günden güne daha da kötüye gidecektir. AK Parti’nin yanı sıra Türkiye’nin diğer kesimlerini de kucaklayan bir hükümet kurmak cumhurbaşkanının sorumluluğu altındadır. Aksi halde erken seçim gündeme getirilebilir’’ dedi.

PKK, FETÖ VE AMERİKA İLE BERABER OLMAYACAĞIZ

Perinçek, olası bir erken seçimde hangi tarafta yer alacaklarına ilişkin soruya şu şekilde yanıt verdi; ‘’Olası bir erken seçimde, Barış Pınarı Harekatı mevzisinde, FETÖ’yü ezen mevzide, PKK’yı hendeklere gömen mevzide, üretim devrimini başarma mevzisinde olacağız. Kim bu mevzilerde olacaksa onlarla beraber hareket edeceğiz. PKK, FETÖ ve arkalarında ki Amerika ile kesinlikle beraber olmayacağız. Onların içinde yer alacağı ittifakta bulunmayacağız.’’

ENİNDE SONUNDA PARLAMENTER SİSTEME DÖNÜLECEK

Parlamenter sisteme dönülmesi gerektiğini kaydeden Perinçek,  Sorunları çözemeyen cumhurbaşkanlığı sistemi kendini sorgulamaya başladı.  Eskiden bir çıkmaza girildiği zaman mecliste yeni çözümler üretiliyor, bir koalisyon yoluyla yeni hükümetler kuruluyordu. Ama şimdi cumhurbaşkanlığı sisteminde tek alternatif var cumhurbaşkanının değişmesi. Dolayısıyla erken seçim. Türkiye eninde sonunda parlamenter sisteme dönecektir’’ dedi.  

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor