MİLLİLERİMİZ EURO 2024’TE

Türkiye, tarihinde 6’ncı kez Avrupa Şampiyonası biletini alırken, Vincenzo Montella da bu başarıyı yakalayan tek yabancı teknik direktör oldu

 

 

EURO 2024 Elemeleri D Grubu’nda Letonya’yı 4-0 yenen A Milli Takım, Almanya’da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası’na katılmayı garantiledi. Milliler, böylece 3’ü üst üste olmak üzere 6.kez Avrupa Şampiyonası’nda mücadele edecek. Maçtan sonra tüm futbolcular ve teknik heyet ortaya sahaya gelerek büyük mutluluk yaşadılar. Daha sonra kale arkasındaki tribüne giderek Teknik Direktör Vincenzo Montella’yla birlikte üçlük çektiler.

Geçen hafta Perşembe günü deplasmanda Hırvatistan’ı 1-0 mağlup ederek liderliğe yükselen millilerimiz, Pazar günü de Konya’da seyircinin de büyük desteğiyle çıktığı Letonya karşısında ilk yarısı 0-0 biten karşılaşmanın ikinci yarısındaki müthiş oyunuyla 4-0 yenerek Avrupa Şampiyonası’na katılmayı garantiledi. Ay-Yıldızlı millilerimiz’in Yunus Akgün ile 21.dakikada attığı gol, VAR incelemesinin ardından ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. İkinci yarıya değişiklikle başlayan Millilerimiz, 58.dakikada Yunus Akgün, harika bir vuruşla topu Letonya ağlarına göndererek takımımızı 1-0 öne geçirdi. 83.dakikada Cenk Tosun’un kafa golüyle skoru 2-0 yapan Ay-Yıldızlılar, 87’de Kerem Aktürkoğlu ile farkı 3’e çıkardı. 90+2.dakikada bir kez daha sahneye çıkan Cenk Tosun, mücadelenin skorunu ilan etti: 4-0. Letonya’yı ilk kez iç sahada mağlup eden A Milli Futbol Takımımız, puanını 16’ya çıkararak liderliğini sürdürdü. Ay-Yıldızlı takım, bu sonucun ardından grubu ilk iki içinde tamamlamayı garantileyerek Almanya’da düzenlenecek EURO 2024 finallerine adını yazdırdı.  Millilerimiz son maçını 21 Kasım’da Galler ile karşılaşacak. A Milli Takımımız, Galler deplasmanında 1 puan alırsa veya Galler, Ermenistan’ı deplasmanda mağlup edemezse, elemeleri grup lideri olarak tamamlayacak.

MONTELLA TARİHE GEÇTİ

Avrupa Şampiyonası Elemeleri’ne Alman teknik adam Stefan Kuntz ile başlayan millier, gruptaki 5’nci maçın ardından yol ayrımına gitmiş ve İtalyan teknik direktör Vincenzo Montella ile sözleşme imzalamıştı. 49 yaşındaki Montella, milli takımın tarihindeki 21’nci yabancı teknik direktör olmuştu. Montella, Ay-Yıldızlı ekibin başında Hırvatistan ve Letonya galibiyetleriyle millileri 14 Haziran-14 Temmuz 2024 tarihlerinde Almanya’da düzenlenecek EURO 2024’e götürerek tariih bir başarının altına imza attı. (HABER: MEHMET APAYDIN)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor