MİLLİLERİMİZDE TEK HEDEF GALİBİYET

Millilerimizin Gürcistan karşısında kazanmasıyla birlikte gözler ikinci maça çevrildi. Ay-Yıldızlı temsilcimiz Avrupa şampiyonasında ikinci karşılaşmasını Portekiz ile oynayacak. Millilerimiz grubun favorisi Portekiz’i mağlup ederek üç puan alıp, gruptan çıkmayı garantilemek istiyor. Türkiye, Portekiz mücadelesi yarın saat 19.00’da başlayacak. Mücadeleyi TRT 1 canlı yayınlayacak.

Türkiye A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’na fırtına gibi başladı. Milliler ilk maçını Gürcistan ile oynadı. Arda Güler’in yıldızlaştığı karşılaşmada sahadan 3-1’lik galibiyetle ayrılan Millilerimiz, çok önemli bir üç puanı hanesine yazdırmayı başardı. Gürcistan maçının gollerini Mert Müldür, Arda Güler ve Kerem Aktürkoğlu kaydetmişti.

Gürcistan, Çekya, Türkiye ve Portekiz’in yer aldığı gurubu ilk iki sırada tamamlayan takımlar doğrudan son 16 turuna adını yazdıracak. Avrupa Futbol Şampiyonası’nda en iyi 4 grup üçüncüsü benzer şekilde son 16 turunda mücadele edecek. Roberto Martinaz yönetimindeki Portekiz’de Cristiano Ronaldo, Bruno Fernandes, Pepe,Bernardo Silva gibi önemli isimler bulunuyor.  Grup maçları 26 Haziran’da sona ererken son 16 turu maçları 29 Haziran’da oynanacak. Turnuvada 5 Temmuz’da çeyrek final ve 9 Temmuz’da da yarı final maçları başlayacak. EURO 2024’ün şampiyonu 14 Temmuz’da Berlin Olimpiyat Stadı’nda oynanacak final maçıyla belli olacak.

Öte yandan A Milli Futbol Takımı, bugün oynayacağı Portekiz karşılaşmasının hazırlıklarını tamamlayarak maç saatini beklemeye başladı. Barsinghausen’deki kamp merkezinde Teknik Direktör Vincenzo Montella yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanın ilk 15 dakikası basına açkı gerçekleştirildi. Gürcistan karşılaşmasına ilk 11’de başlayan futbolcular yenileme çalışması yaparken, diğer futbolcular sahada çalıştı. Tedavisi süren İrfan Can Kahveci ise takımdan ayrı koşu çalışması yaptı. İdmanın basın açık bölümünde oyuncular ısınma, koşu ve pas çalışması gerçekleştirdi. Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili Mustafa Eröğüt ve Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Altıntop da idmanı izledi. (BÖLGE SPOR)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor