MONTELLA’NIN GÖZÜ AVRUPA LİGLERİ’NDE

Adana Demirspor, Galatasaray yenilgisinden sonra çıktığı 3 karşılaşmayı direk bir karşılaşmayı da hükmen kazanarak Avrupa hedefine biraz daha yaklaştı. Mavi-Lacivertliler’in bu müthiş çıkışı Adana’da da heyecan yaratıyor.

Adana Demirspor Teknik Direktörü Vincenzo Montella yönetiminde çıktığı bu sezon 30 maçta 16 galibiyet, 9 beraberlik ve 5 mağlubiyet ile topladığı 57 puanla 4.sırada yer alıyor. Bir üstündeki rakibi Beşiktaş’ın ise 62 puanı bulunuyor. Mavi-Lacivertliler bu haftayı bay geçirirken, Beşiktaş ise kendi sahasında Galatasaray’ı konuk ediyor. Bu maçtan çıkacak sonuç Adana Demirspor’u yakından ilgilendiriyor. Galatasaray’ın galibiyetiyle puan farkı korunacak Avrupa için hedefe bir adım daha yaklaşılmış olacak. Mavi-Lacivertliler bay haftasından sonra geride kalan 6 haftada sırasıyla Corendon Alanyaspor, Vavacars Fatih Karagümrük, Beşiktaş, İstanbulspor, Medipol Başakşehir ve MKE Ankaragücü maçıyla ligi tamamlayacak. 6 karşılaşmanın 3’ünü kendi sahasında oynayacak. Mavi-Lacivertliler, Corendon Alanyaspor, Beşiktaş ve Başakşehir ile kendi evinde zorlu maçlara çıkacak.

Adana Demirspor Teknik Direktörü Vincenzo Montella, her seferinde Avrupa’da oynamak istediklerini ve Başkan Murat Sancak’a bu konuda söz verdiğini söylemişti. Montella, “Bu sezona başlarken tek hedefimiz vardı. Avrupa liglerine katılmak. Başkanımızla ne zaman bir araya gelsek bu konuda görüş alışverişinde bulunduk. Ara transferde de buna göre transferlerimizi yaptık. Bunun da sonucunu görmeye başladık. Santrafor olarak aldığımız Cherif Ndiaye oynadığı maçlardaki performansı ve attığı gollerle ne kadar yararlı olduğunu gösterdi. Takım arkadaşlarına çabuk ısındı ve bunu da sahaya en iyi yansıttılar. Ligin en iyi taraftarlarından birine sahibiz. Maçta devamlı bize destek veren gol yediğimizde de destek veren bu takıma Avrupa ligi yakışır. Kendi sahamızdaki yenilmezlik serimizin en büyük nedenlerinden biri de taraftarlarımız. Takımla birlikte sanki sahada oynuyorlar onlarla birlikte koşuyorlar. Bunu tüm futbolcularımıza hissettiriyorlar. Bu da başarıyı beraberinde getiriyor. Şimdi önümüzde 6 zorlu maç var. Bu altı zorlu maçın 3’ünü kendi sahamızda oynayacağız. Kendi sahamızda oynayacağımız, Corendon Alanyaspor, Beşiktaş ve Başakşehir kendilerini kanıtlamış takımlar. Bu ligin en iyi futbol oynayan ekiplerinden. Biz de kendi sahamızda bugüne kadar hiçbir takıma yenilmedik. Bu üç maçtan da galibiyetle ayrılarak hedefimiz olan Avrupa’ya gideceğiz. Buna benim olduğum kadar, futbolcularımız, başkanımız ve taraftarlarımız da eminler” diye konuştu. (BÖLGE ÖZEL)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor