“MUHTARLARIMIZ, VATANDAŞLARLA DEVLET ARASINDA ÖNEMLİ BİR KÖPRÜ”

(HABER MERKEZİ)-Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla yaptığı mesajında, “Tüm muhtarlarımızın Muhtarlar Günü’nü kutluyor, çalışmalarında kolaylıklar ve başarılar diliyorum” dedi.

Vali Köşger mesajında daha sonra şunları söyledi;

Ülkemizin yerel yönetim sisteminde tarihi bir önem taşıyan, vatandaşlarımızla devlet arasındaki en önemli köprülerden biri olan kıymetli muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyor; çalışmalarında kolaylıklar ve başarılar diliyorum.

Demokrasimizin en köklü ve vazgeçilmez unsurlarından biri olan muhtarlık müessesi, Türk tarihinde kadim bir yere sahiptir. Hem tarihsel derinliği hem de günümüzdeki etkin rolüyle ülkemizin gelişimine ve toplumsal dayanışmamıza önemli katkılar sunan muhtarlarımız; doğrudan halkın içinden çıkarak vatandaşlarımızın sesini devlete, devletin hizmetini vatandaşlarımıza ulaştıran en itimatlı makamlardandır. Devletimizin şefkatli eliyle milletimizin sıcak yüreği arasındaki bağı güçlü kılan muhtarlarımız, görev yaptıkları yerlerde sadece bir idareci değil aynı zamanda halkın güven kapısıdır.

Bugün muhtarlarımızın ülkemize olan katkıları, yerel yönetimlerin daha etkin çalışmasına büyük bir ivme kazandırmaktadır. Yerel ihtiyaçların tespiti, vatandaşlarımızın taleplerinin karşılanması ve toplumsal dayanışmanın pekiştirilmesi noktasında muhtarlarımızın özverili çalışmaları, Türkiye’nin en ücra köşesinde bile hayat kalitesini arttırmaktadır. Onların sorumluluk bilinciyle yerine getirdikleri görevler, sadece yerelde değil ülke çapında bir kalkınmanın ve ilerlemenin teminatıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle ilimizim tüm kesimlerine hizmet etme hususunda emeğini esirgemeyen, bizlerle mahallelerimizin gelişimi ve değişimi hususunda çözüm ortaklığı yapan, halkımızın teveccühünü kazanmış tüm muhtarlarımıza hizmetlerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum.

Kentimizin bugününü ve geleceğini el birliği ile inşa ettiğimiz muhtarlarımızla, daima diyalog halinde olmaya devam edeceğimizi belirtirken kıymetli muhtarlarımıza esenlik ve başarılar diliyorum.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor