MÜJDE GELDİ; 5 OCAK STADI MİLLET BAHÇESİ YAPILACAK

Geçtiğimiz hafta Adana’da yoğunlaşan söylentiler üzüntüye yol açmıştı. Üzüntü, 5 Ocak Stad yerinde AVM ve Rezidansların yapılacağı şeklindeki duyumlardan kaynaklanıyordu.

Konuyu köşemde üst üste yazılar ve sayısız tepki mesajlarına da geniş yer vererek yayınladım. Tepki mesajları sel gibi ulaşmakta iken, dün sabah, AKP Milletcekilimiz Sayın Tamer Dağlı’nın verdiği müjdeyle rahatladım: “5 Ocak Stadyumu yıkıldıktan sonra oluşacak geniş alanın Millet Bahçesi olarak değerlendirilmesi için yakonda ihale dosyası hazırlanacak”.

Güzel, çok güzel haber…

Dilerim, Sayın Dağlı hep müjdeli haberlerle karşılaşır.

MİLLET BAHÇESİ DERKEN BİR DE…

Gazeteniz BÖLGE, Kurtuluş Savaşında mucizelerle açıklanabilecek zafer destanların günümüzün ve geleceğin kuşaklaına eriştirilmesi için  kapsaml bir çalışmanın arifesinde. Çukurova Belediyesinin yaptığı Çanakkale ve Adana Şehitleri Parkındaki donatışara benzer canlandırmaların, rölyeflerin, panoların, sinevizyon salonunun bulunduğu kompleks. Bir bakıma, tam da Millet Bahçesiyle örtüşecek düşünce. Kuşkusuz, benimki sevinç kaynaklı heyecan ürünü öneri. Tartışılarak değerlendirilmesi gerekir.

DUYARLI HEMŞERİ DE ŞÖYLE ÖNERDİ

Yazılarımızdan sonra gelen sayısız mesajlardan biri de duyarlı hemşerilerimizden Sayın İsmail Okan Güney’e ait. Şöyle yazmış:

“Benim naçizane düşüncem: Stad ile park arası komple açılsın (Sadece stad ayakta kalsın konser, gösteri ve festivaller için) şehrin merkezinde New York’taki Central Park gibi bir saha oluşturulsun, hatta ucu Merkez Parka da bağlansın…”

ASLINDA YİNE YENİ STADLAR GEREKİR

Telefon ve elektronik postayla aldığım mesajlardaki bir ortak görüşten bahsetmek zorundayım. Deniliyor ki, “Avrupa’daki ufacık kasabalarda bile hem de ışıklandırılmış birkaç saha varken Adana’da tek bir stadyum olması, sporumuz adına yetersizlikten öte, talihsizliktir.”

Avrupa’ya yüzü aşkın iş gezilerim oldu ve uğramadığım tek bir ülke yok. Ben de, mesajlarda yazıldığı gibi, ufacık kentlerde birden fazla spor alanları bulunduğuna imrenerek tanık olmuştum.

Bugün köşemi, tarihe gömülmekten olan 5 Ocak Stadı ve çevresinin uydu fotoğrafıyla tamamlarken, başta Adana Valimiz Süleyman Elban, Yüreğir Belediye Başkanı Mehmet Fatih Kocaispir, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Jülide Sarıeroğlu, AK Parti Adana Milletvekilleri Tamer Dağlı, M.Şükrü Erdinç, Ahmet Zenbilci ve Abdullah Doğru ve karara etkisi olan her yetkiliye teşekkürlerimi sunuyorum.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor