MURAT SANCAK: BİZ DE KÜME DÜŞÜRÜLMEYE ÇALIŞILDIK

Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak, “Biz de küme düşürülmeye çalışıldık. Bizi de düşürüyorlardı. Gaziantep maçı öncesi atanan hakemler Abdulkadir Bitigen, VAR’da Serkan Tokat… Bunları VARAN olarak yazmıştım. Maçın 6-1 biteceğini tahmin ediyorduk ama 3-1’ken o penaltıyı verse skor çok daha farklı olurdu” dedi.

Murat Sancak, açıklamasında daha sonra şunları söyledi; “Mehmet Büyükekşi ile şahsi hiçbir sournum yok. Ailelerimiz birbirine bir şekilde yakındır. Türk futbolundaki çöreklenmiş yapıyı temizlemek için bu yola çıktık. Yeni başkan adayından istediğimiz budur. Hikmet hoca ile sıkıntımız yok. Hikmet hoca, kulüp yönetiminde bizimle yer alabilir ama başka istediğimiz hocalar var. Onlarla görüşecğiz. Yeril bir tane var ama onun dışında yabancı hocalarla ilgileniyoruz. Adana Demirspor’u halka arz edeceğim. Birileri Katar’a satacak dedi. Katarlıların K’sı ile görüşmedik. Adana Demirspor’un menfaati içinde yatırımcılara açığız ama tek şartım var halka açacağız ve %85’i halka açık olacak. İşadamları bunu bilsin.

Ben diğer başkanlar gibi değilim. Jop da yedim gaz da yedim. Taraftarlarımı yalnız bırakmam onlar benim her şeyim. 1’inci yıl 48 milyon Euro ile borçla başladık. 24 milyon Euro bütçe ile kadro kurduk ve üstteki bütün rakiplerimizi yenerek üst lige çıktık. Altay ile berabere kalıp bütün rakiplerimizi yenerek çıktık. Çıktıktan sonra ideal bir kadro kurmak, dünyada tanınmak, Süper Lig’de söz hakkı olmayı istedik. Bazen evdeki hesap çarşıya uymuyor. Balotelli’ye kızanlaro lud ama ne kadar mali olarak iyi gözükmese de Adana Demirspor’un bilinirliği açısından iyi oldu. Avrupa’ya gitmemizdeki en büyük sebep Belhanda’ydı. Harikalar yarattı.

150 milyon Euro para koydum kişisel olarak. Bütün Adanalılar toplansa tüm taraftarlar elinden geleni yapsaydı bile olmazdı. Adana sahipsiz ama bu süreçte 6 yıl boyunca Adana’yı yalnız bırakmadım. Bu 6 sene boyunca çocuklarımdan fazla tuttum. Alacaklarını almak için bize Spor Müdürlüğü haciz koydu. Passolig’den gelen parayı, 12 milyon para ödedik. Samsunspor saha için 120 bin TL öderken biz 750 bin ödüyorduk. Biri bana istifa et dedi sohbet odalarında. Bırakırsam Bursaspor’dan beter olursunuz dedim. Ama bu kısmı kestiler ve medyaya yanlış lanse ettiler” diye konuştu. (HABER: MEHMET APAYDIN)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor