MURAT SANCAK: BU DÜZEN HAKSIZ

Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Murat Sancak, “Her zaman söylediğim gibi Türk futbolu sadece Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray’dan ibaret değil. Lige başlıyorsunuz, yayın ihalesi yapılmış, örnek 120 milyon Dolar, hemen o gelen paradan yüzde 11 kesiliyor, daha önce şampiyon olan takımlara veriliyor. Ya kardeşim böyle saçma şey olur mu? Bu yıl için alınacak, bu yılın başarısı için dağıtılmalı. Şampiyon olan 10 milyon Dolar daha fazla alsın mesela. Ama sen ne yapıyorsun geçen senenin başarısına göre para dağıtıyorsun. Biz bu sene çok iyi bir sezon geçirdik ve 4’nücü olduk, bizim başarımız ne olacak, hakkımız ne olacak. Bu düzen haksızlık içeriyor” dedi. Sancak, oyuncu maliyetlerinin aşırı artmasından dolayı da çok kızgın olduğunu ifade etti.

Teknik Direktör Vincenzo Montella da maç sonu yaptığı açıklamada bugüne kadar taraftarların kendilerine gösterdiği sevginin inanılmaz olduğunu vurguladı. Montella, “Bugün taraftarlarımız çok güzel bir pankart açtılar. Onlara tekrar teşekkür ediyorum. Sonuna kadar destek verdikleri için. Bugüne kadar deneyimlediğim en güzel taraftar gruplarından biri. Maçı kaybettiğimiz için üzgünüz. Kendi sahamızda iyi bir kapanış yapmak isterdik. Yine de futbolcularımı tebrik ederim sonuna kadar kovaladılar. Fazla pozisyona girdik, ama gollerimizi atamadık. Tabi biraz egoist olmak gerekirse Başakşehir’in bugün kazansın, kupa finalinde de Fenerbahçe’ye kaybetsin isterdim” diye konuştu.

Diğer taraftan Adana Demirspor, Spor Toto Süper lig’in son haftasında deplasmanda Ankaragücü’ne konuk olacak. Geçen hafta kendi evinde Başakşehir’e 3-2 yenilen Mavi-Lacivertliler, Çarşamba günü Ankaragücü ile karşılaşacak. Ankaragücü-Adana Demirspor karşılaşması 7 Haziran Çarşamba günü saat 20.00’de oynanacak. Ankaragücü geçen hafta deplasmanda Kayserispor’u yenerek ligde kalmayı garantiledi. Bu maç formalite bir maç olarak oynanacak. Ligin ilk devresinde Adana’da oynanan karşılaşmayı Adana Demirspor 3-1’lik skorla kazanmıştı. Ankaragücü-Adana Demirspor maçını Çağdaş Altay yönetirken, Selahattin Altay ve Murat Altan yardımcılıklarını, Abdullah Buğra Taşkınsoy ise dördüncü hakem olarak görev yapacaklar. (HABER: CANSU ERSOY)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor