MURAT SANCAK; ELİNİZİ VİCDANINIZA KOYUN

Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak, Beşiktaş maçı sonrası hakem Ali Şansalan’ı eleştirdi. Sancak twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Sayın Şansalan geçen  seneki muhteşem maçından sonra dünkü maç içinde tebrik ediyorum. Özetten değil 90 dakikayı yardımcılarınla ve VAR hakemleri ile beraber seyredin. Elinizi vicdanınaz koyun. Tüyo, Akbaba, Belhanda, Akintola her şeye rağmen sorumulu siz değilsiniz. Hz.Ömer ne der ‘sorumlu benim’. Yine de eyvallah, mücadeleye devam, mevlam neylerse güzel eyler” ifadelerini kullandı.

Adana Demrispor Teknik Direktörü Vincenzo Montella da, Beşiktaş’a 1-0 kaybettikleri maçın ardından konuştu. Montella, “Üzülüyorum, çünkü futbolcularımız sahada her şeyi yaptı” dedi. Mağlubiyetle ilgili konuşan Montella, “2022’yi mağlubiyetle tamamladık, bu sonucu istemiyorduk. İyi başladık ama Beşiktaş golü buldu. İkinci yarıda beraberliği bulacak oyunu sergiledik ama top girmedi. Kafa ve fiziksel olarak iyice dinlenmemiz gerekiyor. Toparlanmamız lazım. Sonrasında 2023’e iyi girmemiz gereikyor. Üzülüyorum çünkü futbolcularımız sahada her şeyi yaptı. Bir teknik adam, takımı pozisyon üretemezse endişelenmeli. Ancak biz pozisyon buluyoruz, eksiklerimiz mutlaka var, bunun üzerine çalışacağız ve düzelteceğiz” açıklamasını yaptı. Brezilya efsanesi Pele ile ilgili konuşan Montella, “Pele… Bir efsaneyi daha kaybettik. Ailesine sevgilerimi gönderiyorum. Uzun zamandır mücadele veriyordu ama olmadı” dedi.

Eski hakemlerden Erman Toroğlu ve Ahmet Çakar da, maçın hakemi Ali Şansalan’ı eleştirdiler. Erman Toroğlu, “Şunu yazmadan geçemeyeceğim; Welington’un koluyla yaptığı hareket net penaltıydı. Kolunu ve vücudunu kullanarak topu kesti. Benzer bir pozisyonu yine Beşiktaş kalecisi Mert, ceza alanının dışında yaptı. Hakem kırmızı kart göstermedi. VAR nerdesiniz var? Yoksa yukarıyı dizayn mı ediyorsunuz?” derken, Ahmet Çakar da, “Beşiktaş, bu sezonun en iyisi olmasa bile iyi diyebileceğimiz maçlarından birini oynadı. Demirspor’a pozisyon vermelerine rağmen oyunun genel kontrolü, alan daraltıp rakipten kolay top kapma gibi daha önce zafiyetler gördüğümüz kısımları düzeltmiş. Oyunun hemen başında kaleci ve baraj hatasıyla Beşiktaş ilk golü buldu. Masuaku kapalı köşeden golü yaptı. Ondan sonra Beşiktaş ikiyi bulsa maç önemli yerlere giderdi ama ikinci yarıda en önemli pozisyonu Adana Demirspor buldu. Gulbrandsen’in kaçırdığı inanılır gibi değil. Sonuç olarak Beşiktaş’ın, ligin güçlü takımlarından birini yenmesi hem puan hem de moral açısından önemli. Ali Şansalan’a gelince her geçen hafta kötü maç yönetmeye başladı, standartı bir türlü tutturamadı” diye konuştu. (HABER: YENER EKİNCİ)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor