MURAT SANCAK’I YAKINDAN TANIMAK

Adana Demirspor Kulübü Başkanı Murat Sancak ile ilk kez aynı ortamda bulundum. Sheraton Oteli’nde gerçekleştirdiği basın toplantısında bana ağzı laf yapan, ikna yeteneği olan, her konuda bilgili, deneyimli, kime nasıl davranacağını bilen, güvendiği kimselere önem veren ve yanında bulunduran birisi izlenimini verdi. Basın toplantısı çıkışında korumalar ve eskortla hareket etmesi de hayli ilgimi çekti.

Ayrıca, spor medyasına çok sıcak davrandı. Toplantıları daha sık yapmak için Basın Sözcüsü Savaş Çokduygulu’ya da rica etti. Ailesi dışında ki soruları da açık yüreklilikle yanıtladı. Demirspor’a başkanlığı Adana eski milletvekili, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Julide Sarıeroğlu’nun ısrarıyla kabul ettiğini, kulüp yöneticiliğinde hayli deneyim kazandığını, antrenör, menajer ve bazı futbolculara güvenmediğini, herkesin kendi çıkar ve menfaatlerini ön palana çıkarmaya çaba gösterdiğini anlattı.

Demirspor için büyük düşünceleri olduğunun altını çizen Murat Sancak, birinci hedefinin kulübün 27 yıllık özlemi olan süper lige çıkarmak, ikinci hedefinin de tesisleşme olduğunun altını çizen Murat Sancak, taraftarlarla bir araya geldiğini, zaman zaman onlardan güzel düşüncelerin çıktığını, taraftarları çok önemsediğine vurgu yaptı.

Demirspor’u asla siyasete alet etmeyeceğine buna izin vermeyeceğini ifade eden Murat Sancak, geçmiş yıllarda milletvekili teklifi aldığını, buna sıcak bakmadığını, şirketleşmenin yararlarını anlattı. Şirketleşme konusunda araştırmalar yaptırdığını, 3-5 yıl içinde Demirspor’un hisselerinin yüzde 90’nının borsaya açılacağını ifade etti. Parasal konuda Adana’dan yerel yöneticiler, kişi ve kurumlardan toplanan paranın 1.1 milyon olduğunu, bunun çok yetersiz kaldığını, harcamaların büyük bölümünü kendisinin karşıladığını, bazı yöneticilerin de katkı koyduklarını anlattı.

Murat Sancak, yaşadığı iki olaydan çok etkilendiğini söyledi. Birincisinin kulüpten 8-10 yıl önceki alacaklıların şimdiye kadar paralarını tahsil etmediğini, kendi dönemleri sırasında paralarını tahsil etmek için sıraya girerek kulübe başvurmalarını doğru bulmadığını ifade etti. İkinci üzüntüsünün ise daha önceleri Adana Demirspor Külübü’nde asbaşkanlık, mali sekreterlik yapan, şimdilerde ise Seyhan Belediyespor Kulübü Başkanı olan Selçuk Özkök’ün kendileriyle antrenmana çıkan Seyhan Belediyesporlu 4-5 altyapı futbolcusuna zorluk çıkarması ve bonservis ücreti istemesini kınadığını ve ayıpladığını söyledi.

Alt yapıya çok önem verdiğinin altını çizen Murat Sancak, şampiyonluğa oynayan bir ekibin alt yapıdaki oyuncuyu oynatma riskine giremeyeceğini, gelecekte takımda direkt oynayan Adanalı sporcular olacağını anlattı. Murat Sancak, Adana’da hiçbir yatırımının bulunmadığını da sözlerine ekledi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor