MÜSİAD’da Adana-Hatay buluşması

MÜSİAD Adana, çevre şehirlerdeki ortak iş birliği toplantılarına MÜSİAD Hatay’la devam etti. MÜSİAD Adana Başkanı Burhan Kavak, ortak kültürün yaşatıldığı Hatay ve Adana’nın daha etkin iş birliği yapması halinde her iki şehrin iç ve dış ticarette rekabet üstünlüğü sağlayacağını söyledi.  

 

 

(HABER MERKEZİ)-Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Adana Şubesi Kahramanmaraş’ın ardından MÜSİAD Hatay Şubesi’yle bir araya geldi. MÜSİAD Adana Başkanı Burhan Kavak, MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Çalışkan, Dr. Serdar Kutlu, Cumali Kocabey, Zekeriya Balbay, Metehan İvak, Mustafa Ağıt, Mehmet Çalık, Ahmet Kaan Kara ve Tarık Harmancı’dan oluşan MÜSİAD Adana heyeti, merkezi İskenderun’da bulunan MÜSİAD Hatay şubesini ziyaret etti.

AYNI KÜLTÜRÜN İKİ GÜZİDE ŞEHRİ

MÜSİAD Hatay Başkanı Ali Özyurt, yönetim kurulu ve üyelerin hazır bulunduğu toplantıda her iki şehrin ekonomisindeki son gelişmeler değerlendirildi. MÜSİAD Adana Başkanı Burhan Kavak, bölgesel iş birliğine önem verdiklerini belirterek, “Kahramanmaraş’ın ardından bugün de Hatay’da buluşuyoruz. Demir-Çelik’ten meyve sebze üretimine, lojistikten turizme birçok alanda Türkiye ekonomisinin en etkin şehirlerinden biriyle Adana’nın daha etkin işbirliği her iki şehre de kazandıracaktır. Birbirine komşu iki şehir iş insanlarının kendi aralarındaki ticareti artırmalarının yanında ortak yatırımlar gerçekleştirebileceğimiz fırsatlar var. İki şehrin iş insanlarını ortak projelerde buluşturmak finansman ve faiz sıkıntısını ortadan kaldırır ve kazançlı kapılar açar. Gerek Adana olarak bizim gerekse Hatay’ın yatırım kararlarında iş birliği yapmak için buradayız. İki şehir birçok sektörde zaten önemli ölçüde ticaret yapıyor. Bu avantajı büyük yatırımlarda ortaklık olarak değerlendirebiliriz. Bölgemizin yeni yatırımlarla birlikte istihdama, ihracatı artırmaya ihtiyacı var. Bugün olumlu bir adım attığımızı düşünüyorum. MÜSİAD Adana olarak bölgesel iş birliği faaliyetlerimizi yakın gelecekte Mersin ve diğer şehirlerimizle geliştireceğiz” dedi.

ORTAK YATIRIM İMKANLARI DEĞERLENDİRİLDİ

MÜSİAD Hatay Başkanı Ali Özyurt da Adana heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bir sınır şehri olarak köklü sanayi ve ticaret kültürüne sahip Adana’nın komşusu olduğumuz gibi iyi bir partneri olduğumuzu düşünüyorum. Ortadoğu’nun Batı’ya yönelik köprüsü konumundaki coğrafi avantajımızı gelecekte daha etkin değerlendirmek istiyoruz. Ekonomisi güçlü iki şehrin iş insanları birbirleriyle daha etkin iletişim kurduğunda, ortak yatırımlarda buluştuklarında bundan sadece şehirlerimiz değil ülkemiz kazanacak. Bu ziyareti önemli buluyorum” diye konuştu.

 

 

 

 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor