MÜTEAHHİT HASAN ALPARGÜN, 62 KEZ MÜEBBET HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

Adana’da 6 Şubat depreminde 96 kişinin yaşamını yitirdiği Alpargün Apartmanı davasına dün devam edildi. Adana 12.Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Hasan Alpargün Apartmanı davasında mahkeme heyeti sanık yapı müteahhidi ve teknik uygulama sorumlusu Hasan Alpargün’e kadına ve çocuğa karşı kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesine ve diğer vefat edenlere karşı müebbet hapis cezası verilmesine karar verildi. Alpargün’e olası kasttan 62 kez müebbet hapis cezası, 34 kişi için de 25 yıl hapis cezası verildi. Kamu görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunulmasına karar verildi.

 

(HABER MERKEZİ)-Adana’da 6 Şubat depreminde 96 kişinin yaşamını yitirdiği Alpargün Apartmanı davasına dün devam edildi. Duruşmada müştekiler ve avukatlar hazır bulundu. 12.Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Hasan Alpargün SEGBİS aracılığıyla katıldı. Duruşma sonunda müteahhit Hasan Alpargün, 62 kez müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Cumhuriyet Savcısı, mütalaasını yineleyerek, dosyadaki delillerin göz önüne alınarak Alpargün’ün cezalandırılmasını ve tutukluluğunun devamını talep etti.

Hasan Alpargün, savunmasında bina inşaatı öncesinde zemin etüdü yaptırdığını belikterek, “Kanunlara uygun bir apartman inşa ettim. 1975 Deprem Yönetmeliği’ne uygun hareket ettim. Ancak binada büyük tadilatlar yapıldı ve depremin kuvveti binayı yıktı” dedi. Ayrıca sağlık sorunları nedeniyle tahliyesini talep etti.

Müştekiler ve avukatları Alpargün’ün “Olası kastla öldürme” suçundan cezalandırılmasını istedi. Bilirkişi raporuna dayanarak sanığın cezalandırılması talep edildi.

Mahkeme heyeti, Hasan Alpargün’ü 62 kez müebbet ve 865 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanığın tutukluluğunun devamına karar verildi.

Alpargün’ün deprem sonrası KKTC’ye gitmeye çalıştığı ve büyük miktarda para transfer etmeye çalıştığı iddia edildi, ancak sanık “Kaçma niyetim yoktu” diyerek bu iddiaları reddetti.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor