MUTLU DOĞRU’YA AÇIK ÇAĞIRIMIZDIR

Adana Çiftçiler Birliği’nin Başkanı sayın Mutlu Doğru, Türkiye‘nin tarımsal üretiminde önemli bir yere sahip olduğunu, dünyada benzeri az olan Çukurova‘nın merkezinde bulunan Adana’nın tarımdaki potansiyelini geliştirmek, daha fazla katma değer oluşturarak bölge ve ülke ekonomisi ile istihdama katkısını artırmak için hazırladıkları önerileri” tüm kamuoyunun görüşüne sunduklarını açıklamış.

Biz sayın Abdulgani Girici, İsmaill Safa Özler, İzzettin Özgiray, Fazlı Meto, Cumali Doğru, Mehmet Sisli, Behçet Homurlu’nun Çiftçiler Birliği Başkanlığı yaptığı dönemleri çok iyi biliyoruz.. O zamanlar, o başkanlar ellerini kaldırdıkları an, siyasetçiler gözünü Adana’ya dikerlerdi.. Hemen milletvekillerini gönderir, sorunlarının dinlenmesini, rapor halinde kendilerine verilmesini isterlerdi.

Sayın Mutlu Doğru, tüm kamuoyuyla paylaştığınız sorunlarınıza çözüm olarak bir öneri geldi mi ?

Mesela Milletvekilleri sorunlarınızla ilgili sizinle görüştü mü?

Sanmıyoruz..

Çukobirlik, Ortadoğu ve Balkanların en büyük enteğre tesisiydi öyle mi!.. Onbinlerce insan, bu kurumdan ekmek parası kazanıyordu öyle mi?

Sadece üretici değil,yedek parçacılar,  bakkallar, kasaplar, manifaturacılar da yararlanıyordu öyle mi ?

Çukobirlik kapatılırken, arsaları parsel parsel satılırken siz neredeydiniz, ne yaptınız sayın Doğru?

Amacımız sizi eleştirmek değildir. Aksine size yardımcı olmaktır. Öncelikle babanız Cumali Doğru’nun nasıl mücadele verdiğini en iyi sizin bilmeniz gerekir..

Çiftçiler, son yıllarda neden seslerini çıkarmıyor, çözüm için kamuoyu oluşturmuyor, sorunları birkaç satır yazarak değil, direkt muhataplarıyla görüşüp anlatmıyorsunuz?.. Hatta gerektiğinde büyük bir toplulukla sesinizi yükseltmiyor hatta diğer oda başkanlarıyla müşterek hareket ederek kamuoyu oluşturmuyorsunuz?

Bakın biz Çukobirlik’te nerelerin satıldığını, bilmiyoruz.. Bırakın nerelerin satıldığını Çukobirlik Yönetim Kurulu Başkan ve yöneticilerini tanımıyoruz..

 Neden ?

Sayın Mutlu Doğru, BÖLGE Gazetesi olarak, ilgisizlik  ve sorumsuzluğun buraya kadar geleceğini ön gördüğümüz için Çiftçiler Birliği’nde toplantı yaptık, milletvekilleri ve konuyla ilgisi olanları davet ettik.. Güzel de bir toplantı oldu.. Sonu, Çukobirlik”in gerçek sahibi olanlar toplantı bitti, konu unutuldu durumunu yaşadı..

Sayın Doğru, Çukobirlik Yönetim Kurulu Başkanı’nı kim tanıyor Allah aşkına!..

Şahsen ben tanımıyorum, eksiklik bende olabilir. Candan Kısacık’tan bir yönetim kurulu üyesinin telefonunu aldık, merhum babası da yakından tanıdığımız biriydi, aradık telefona bile bakmadı..

Oysa, bizden fazla kendilerinin çırpınması gerekmiyor mu?

Demek istediğimiz şudur sayın Doğru.. Bültenle, iki satır yazıyla sorunlar çözülmüyor maalesef. Adana basınını yanına almanız, sorunları anlatmanız, kamuoyu oluşturmanız gerekir..

 “Kızım sana söylüyorum, gelinim sen anla” demekle anlaşılmıyorsanız, diğer odalarla bir araya gelip, dört dörtlük bir rapor hazırlarsanız, yine bir araya gelip geniş çaplı basın toplantısı düzenlersiniz, hükümete seslenirsiniz. O ses biri tarafından duyulmasa da birileri tarafından ulaştırılır..

Bu yazı bir dost yazısıdır..

Bu yazı, sosyo-ekonomi açısından bir zamanlar Türkiye’nin en önde gelen kentinin hangi sıraya düştüğünün haykırış yazısıdır..

Lütfen, bir araya gelin Adana’nın sosya-ekonomisini dile getiren bir rapor hazırlayın ve parti farkı olmaksızın tüm Milletvekilleri’ni davet ederek, o raporun Genel Başkanlarına ulaştırılmasını sağlayın..

Aksi halde, Adana bir daha o altın çağını yaşayan eski Adana olamaz..

SELÇUK ÖZKÖK’ÜN

YENİ OLAYI

“Seyhan Belediyespor yetiştirme bedeli isteyince faizciden para çekmek zorunda kaldılar…

Olayın kötü kahramanı yine Seyhan Belediyespor Kulüp başkanı Selçuk Özkök…

Yine mi ne oldu!.

3.Lig temsilcimiz Kozanspor, Denizli Mithatpaşaspor’un genç file bekçisi Mehmet Güngör’ü kadrosuna katmak istedi. Güngör ise ilk kez forma giydiği Seyhan Belediyespor’dan daha sonra Adana Demirspor ve Mithatpaşaspor’dan yetiştirmesini almak istedi.

2 kulüp yetiştirme bedelini imzalarken Seyhan Belediyespor 15 bin ücret istedi ve kapıyı kapattı…

Genç kalecinin ailesi bankadan faizle para çekti ve ödemesini yaptı…

Oğuzhan Gencer’den sonra şimdi de Mehmet Güngör…

Peki, mahalli takım ücret talep etmezken Seyhan Belediyespor Başkanı Selçuk Özkök’ün bu tavrını bir CHP bürokratratlarından kimse ses çıkarmayacak mı?

Sonrada oyuncu çıkmıyor diyoruz…

Bu anlayışla tabiki çıkmaz…”

SONUÇ: Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, alınan 15 bin TL’yi Mehmet Güngör’ün ailesine teslim etti…

Selçuk Özkök ise görevine devam ediyor…

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor