MUTLU YILLAR

Dönelim geriye.. Her yeni yıl öncesi ileriye dönük mesajlarla kamuoyunu aldattık.. Yeni Yıl’ı geride bıraktığımız yılı aratmaması dileğinde bulunduk tüm mesajlarda..

Ama hep bir önceki yılı aradık.. Kötü günleri bırakma dileklerimiz hayal oldu, eski durumları aradık, “Ah eski günler” dedik.

Bugün yine bir yılı geride bırakıyoruz. Öyle bir yıl ki geride bıraktığımız 365 gün.. Her günü bir kabus..

Terör, sağ-sol çatışmasından çıkıştı, uluslararası teröristlerin uğrak yeri oldu.. Ülkemizde kiralık evlerde oturanların varlığını gördük, silahları, bombalarıyla..

Ülkemizde sağcı-solcu vardı başetmeye çalışıyorduk, şimdi tarikatlar eklendi..

Eskiden fabrikalarımız vardı, bacası tüten.. Teker teker kapandı, işçiler sokağa atıldı.

Eskiden tarım alanlarımız vardı, pamuk, buğday , mısır, fasulya, pancar, marul, lahana yetiştirirdik, hayal oldu..

Narenciye bahçelerimiz vardı, mis gibi kokardı, portakal-mandalina bahçeleri, yerlerine yerler esti, çok katlı bina oldu.

Eskiden dostluk, akadaşlık vardı.. Şimdi birbirimize yabancı olduk..

Eskiden kültür-sanat ve sanatçılar vardı.. Şimdi sanatın içine tüküren , sanatçıları hapse atan ya da işinden eden bir anlayış hakim oldu.

Eskiden, gazeteciler vardı  gerçek haberleri yazan, halkı bilgilendiren gazeteler vardı. Şimdi yüzde 90’dan fazlası yandaş oldu, haberciliktyen uzaklaştı..

Eskiden TRT vardı, halkın parasıyla ayakta duran her akşam izleyenleri radyo ya da TV  karşısında toplayan, şimdi yalan oldu.

Eskiden bağımsız yargı vardı güven veren. Şimdi  çoğu rüya oldu..

Eskiden, meskun mahalde, mantar tabancası sıkmak suç sayılırdı, şimdi leblebi gibi sıkan tabancıların sayısı rekor düzeye çıktı..

Eskiden, spordan zevk alırdık, tribünleri doldururduk.. Eskiden sinemalarda hayran olduğumuz filmleri büyük zevkle izler, mutlu olurduk.. Bugün o günleri arar olduk..

Tarih, 31 Ocak 2018.. Yarın yeni bir yıla giriyoruz.. MUTLU YILLAR TÜRKİYEM.. Her şeye rağmen umudumuzu yitirmemeye devam ediyoruz.. Yönetenlerin, yönetilenleri de kendileri gibi insan olduklarını düşünmeleri dileğiyle.

……     ……..  ……….

HALK VE SİYASET

Seçimler, demokrasimizin vazgeçilmezidir.. Vazgeçilmezlerimizden biri de yerel seçimlerden..

   Yani kentimizi yönetmesini istediklerimizi, vatandaş olarak biz seçeceğiz 31 Mart günü..

Peki nasıl seçeceğiz? Siyasi görüşümüze göre mi, kente ve kent halkına hizmet verebileceğine güvendiğimiz  kişiye göre mi?

Doğrusu ikincisi olması gerekmez mi?

Adana açısından baktığımızda İktidar Partisi, Anakent’i MHP’ye teslim etti.. MHP adayını belirledi, “Hüseyin Sözlü” dedi. Dedi de, çok rahat olmadığı yönünde ciddi bilgiler geliyor, hem içerden hem de Ak Parti’den.. Aday değişikliğine gidilebilir mi, gelen bilgiler sürpriz olmaz şeklinde..

Zaten Yüreğir, Seyhan ve Ceyhan adayları AK Parti içinden çıkacak.. Mahmut Çelikcan, yerini koruyacak gibi.. Sandıkta kendi partisinin adayına oy veren AK Parti seçmeni, Anakent’te MHP adayına oy verir mi ?

Vermez diyenlerin sayısının çok yüksek olduğu öne sürülüyor..

Peki CHP’de durum ne ?

Yüreğir’in adayı açıklanması bile kesin gibi.. Sıkıntı Seyhan’da.. Adı geçen üç isimden birinin ön planda olduğu seslendiriliyor.. Ahmet Adıgüzel, Zülfikar İnönü Tümer ve Seyhan ile Çukurova’nın eski başkanlarından Yıldıray Arıkan..

Olağanüstü bir durum olmaz ise, en şanslı üç isimden biri olacak gibi görünüyor..

4 Ocak’ta açıklanması bekleniyor, bekleyelim görelim..

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor