Müzeyyen Şevkin’den gazetemize ziyaret

HABER: Yener EKİNCİ

ADANA (BÖLGE)-Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, danışmanı Ömer Üney’le birlikte gazetemizi ziyaret etti. Dr.Şevkin, İlker Uçak ve yazı işleri kadrosuyla gündeme dair gelişmeleri değerlendirdi. Dr.Müzeyyen Şevkin, Adana’nın gelişimine katkı koymak için siyasi parti ayrımı gözetmeden tüm milletvekilleriyle bir araya gelmekten çekinmeyeceğini söyledi.

Türkiye’de yaşanan ekonomik krizin en çok da Adanalıları olumsuz etkilediğine vurgu yapan Dr. Şevkin, son 10 yılda 55 büyük fabrikası kapanan Adana’nın yeniden üretim ve istihdam merkezi olması için var güçleriyle çalıştıklarını belirtti.

TBMM KÜRSÜSÜNÜ EN ÇOK KULLANAN İSİM OLDU

Adanalıların sosyal demokrat bir anlayışa olan özlemini Zeydan Karalar’la dindirdiğini söyleyen Dr. Şevkin, “Şimdi hepimize düşen görev Adana Büyükşehir Belediyemiz öncülüğünde kente daha çok yatırım yapılması, yeni istihdam alanları açılması, üretim ve ihracata katkı koyma mücadelesi içerisinde olmaktır” dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) kürsüsünü halkın çıkarları doğrultusunda en çok kullanan Adana milletvekillerinin başında gelen Dr. Şevkin, geçmişten bugüne Adana’nın en büyük handikabının plansız kentleşme olduğunu belirterek, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın kararlı ve planlı çalışmalarıyla bu sorunun da üstesinden geleceğine inandığını söyledi. Sosyal demokrat hiçbir belediye başkanının başladığı işi yarım bırakmadığını anlatan Şevkin, “CHP uzun bir aradan sonra Adana’da belediye başkanlığını kazandı. Zeydan Karalar da bunun bilincinde. Karalar da başladığı işi yarım bırakmaz. Bundan sonra Adana’nın her yönden daha çok gelişeceğine ve kalkınacağına inanıyorum. Bunun için Ankara’da da gereken mücadeleyi vereceğim” dedi.

Jeoloji Yüksek Mühendisi olan Dr. Müzeyyen Şevkin, İller Bankası’ndaki 30 yıllık çalışma hayatında çok önemli deneyimler elde ettiğini, bu deneyimlerini de Adana için kullandığını söyledi. Şevkin, “Meslek yaşamımdan dolayı Adana’nın özellikle kentleşme sorunlarını yakından biliyorum. Adana’nın başta kentleşme olmak üzere tüm sorunlarının ve yatırımların takipçisiyim. Marka kent Adana’nın oluşumu için mücadele ediyoruz. Gaziantep ve Kayseri gibi komşu illerin kredi bağlamında karnesi çok iyi. Adana’nın da kredilerle desteklenmesini istiyoruz. Meclis’te bunun mücadelesini veriyoruz. Çünkü Adana için helva yapacak bir başkan seçtik.” şeklinde konuştu

TURİZME DİKKAT ÇEKTİ

Karataş ve Yumurtalık, Adana’nın gelişime açık, turizme açılan sahil ilçeleri olmasına rağmen değerlendirilemediğini ifade eden Dr. Şevkin, “Tarihi, kültürel ve doğal turizmin dünyadaki en güzel örneklerinin sergilenebileceği Yumurtalık ve Karataş ilçeleri yeni bir yapılanmayla ülkemizin turizmdeki tanıtım yüzü olabilecek özelliklere sahiptir. Kamu-özel sektör işbirliği, doğru teşvik ve planlamalarla iki ilçemizi birbirine bağlayan sahil şeridi daha fazla geç kalınmadan dünya turizmine kazandırılmalıdır. Diğer taraftan Karataş Belediyesi’nin 2015 yılında fizibilite raporunu hazırlayıp tanıtımını gerçekleştirdiği Adana-Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti feribot seferleri projesi de destek görmeli ve hayata geçirilmelidir” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor