Nagehan Alçı’ya bir suç duyurusu da Adana’dan

ADANA (BÖLGE)-Sunucu ve yazar Nagehan Alçı’nın, bir televizyon programındaki “Devlet şayet katil devletse, ona sonuna kadar da katil devlet denir. 1994’te Türkiye katil devlete sahipti” şeklinde sözlerine bir suç duyurusu da Adana’dan geldi. 

Türk Hukuk Enstitüsü adına Adana Şube Başkanı Avukat Diren Özgül ve yönetim kurulu üyeler, Alçı hakkında Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

KANUNLARIMIZ BUNA MÜSAADE ETMEZ
Nagehan Alçı’nın kullandığı ‘katil devlet’ ifadesinin kabul edilemez olduğunu belirten Av. Diren Özgül, “Türk Devleti hiçbir zaman katil olmamıştır. Türk devletine dil uzatmak kimsenin haddi değildir. Ve kanunlarımız da buna müsaade etmemektedir. Bu nedenle sözde gazeteci için suç duyurusunda bulunma gereği doğmuştur” dedi.

FİKİR HÜRRİYETİ KAPSAMINDA DEĞİLDİR

Av. Diren Özgül, “Türk Hukuk Enstitüsü olarak Genel Merkezimiz ve birçok şube başkanlıklarımız yaptıkları suç duyurularında söz konusu yayında kullanılan “Katil devlet” ve diğer beyanların TCK 301.maddesine, TCK 216.maddesine ve nihayet TCK 218.maddelerine aykırı olduğu, bu beyanların ise düşünce ve fikir hürriyeti kapsamında değerlendirilemeyeceğine dikkat çekilmiştir” dedi.

Özgül, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin manevi varlığına yapılan her türlü saldırının karşısındada olduklarını, bu ve benzeri saldırıların sonuna kadar takipçisi olacaklarını sözlerine ekledi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor