NERCİN CEVHER’DEN KADINLARA DESTEK

Cemalpaşa Mahallesi Muhtarı Nercin Cevher’in önderliğinde düzenlenen ‘Cemalpaşa Hanım Eli El Emeği Kadınlar Pazarı’ kuruldu.

HABER VE FOTOĞRAFLAR: CANSU ERSOY

ADANA (BÖLGE)-Cemalpaşa Mahallesi Muhtarı Nercin Cevher, geçen sene başlattığı Cemalpaşa Hanım Eli El Emeği Kadınlar Pazarı’nı bu sene de büyük emeklerle düzenledi. Mahallenin kadınlarına her zaman destek olan Muhtar Cevher, “Bu yılki sezonumuzu açtık. Kermesimizi kendi bünyemiz ve imkanlarımızla yapıyoruz. Mahallemizdeki kadın arkadaşlarımızla beraber ‘üreten kadınlar’ adı altında böyle bir etkinlik yapmak istedik. Geçen sene sadece bir ay yapmıştık. Fakat bunu bu yıl her ay yapmayı planlıyoruz. Mahallemizin kadınları bir şeyler üretip, getirip burada satıyorlar. Hem onlara ek bir gelir oluyor hem de kadınlarımız sosyalleşme imkanı buluyor. Yemekten örgüye ellerinden ne geliyorsa onu yapıyorlar” diye belirtti.

“EĞLENCELİ VE VERİMLİ ZAMAN GEÇİRDİK”

Şu ana kadar güzel yorumlar aldığını dile getiren Muhtar Cevher, “Kadınlarımız gayet mutlu. Satışlarımız da gayet iyi oldu. Hem eğlenceli vakit geçirdik hem de mahallemizin birliğini daha da pekiştirmiş olduk” dedi.

“MUHTARIMIZA GERÇEKTEN ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Kermese katılan mahalle kadınları ise muhtarın bu güzel düşüncesi için ona teşekkürlerini sunarak, “Gerçekten bizim için çok güzel bir etkinlik oldu. Çoğumuz ev hanımı olduğumuz için evde bir şeyler üretme imkanımız çok oluyor. Yaptığımız el emeklerimizi satma ve gösterme fırsatı sunduğu için muhtarımıza gerçekten çok teşekkür ediyoruz. Biz çoğumuz birbirimizi tanımıyorduk bile. Onun sayesinde bir araya gelerek böyle güzel bir etkinliğin içerisinde yer aldık. Bir arada olup bir şeyler yapmak mutluluk verici. Biz kadınları destekleyen, bizi unutmayan bir muhtarımız olduğu için şanslıyız” diye kaydetti.

Ekim ayında başlayan ve sadece bir gün yapılan kermes kasım ayında ve sonrasında da devam edecek.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor