NEREDEYDİK, NERELERE GELDİK! Şiddet, cinayet,uyuşturucu

Bir kadın 5 yıldır şiddet gördüğü eşinden ayrılamayınca “Boşanmak istiyorum” döviziyle adliyede eylem yaptı.

6. bin lira alacak meselesinden çıkan tartışmada araya giren arkadaşını av tüfeğiyle öldürdü.

Adana polisi, şüphelendiği bir araçta yaptığı arama sonucu 5 kilo 670 gram esrar ele geçirdi.

(HABER MERKEZİ)-Ekonominin giderek kötüleşmesi ile başlayan huzursuzluk, boşanma, cinayet ve uyuşturucu olaylarında büyük artış gösterdi.

Türkiye’nin bir çok kentinde olduğu gibi Adana’da da yaşanan huzursuzluk, bir yandan şiddet, bir yandan cinayet, bir yandan da uyuşturucu kullanma açısından hızlı bir artış göstermeye başladı.

Adana’da bir kadın aile içi şiddetten dolayı ayrılmak istediği eşinden boşanamayınca, adliye önünde eylem yaparken, bir şahıs alacak-verecek meselesinden araya giren arkadaşının ölümüne neden oldu.

Ekonomideki olumsuz gelişmeler nedeniyle uyuşturucu mafyasının da devreye girdiği Adana’da polis tarafından yapılan aramada 5 kilo 670 gram esrar ele geçirildi.

BOŞANMAK İSTEYENEN KADIN 

Adana’da şiddet gördüğünü ileri sürdüğü kocasından 5 yıldır boşanamadığı için önceki gün Adana Adliyesi önünde eylem yapan kadın, “Boşanmak istiyorum” yazılı dövizle dün de eylemini sürdürdü.

Adana’da şiddet gördüğünü ileri sürdüğü kocasından 5 yıldır boşanamadığı için dün Adana Adliyesi önünde eylem yapan kadın, “Boşanmak istiyorum” yazılı dövizle  eylem yaptı.

Adana’da Meryem K. (45), 2001 yılında Cerrah K. ile ikinci evliliğini yaptı. Çiftin bu evlilikten ikiz kız çocukları dünyaya geldi. Cerrah K., iddiaya göre evliliklerinin ilk yılında Meryem K.’ya sözlü ve fiziksel şiddet uygulamaya başladı. Şiddete dayanamayan kadın, 2012’de eşi hakkında boşanma davası açtı ancak kısa süre sonra eşiyle barışarak davayı geri çekti. Eşi tarafından merdivenden atılarak darp edildiğini ve üzerine kaynar su döküldüğünü öne süren Meryem K., 2013 yılında tekrar boşanma davası açtı. Adana Adliyesi 7’nci Aile Mahkemesi boşanma talebine ret kararı verdi. Bu süreçte eşini tehdit etmeye devam ettiği iddia edilen Cerrah K. için mahkemece uzaklaştırma kararı verildi. Suçlamaları kabul etmeyen eşinden ayrılmakta ısrarcı olan Meryem K., karara itiraz ederek davayı üst mahkemeye taşıdı. Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi 2’nci Hukuk Dairesi de geçen yılın Mart ayında, ‘Davacı davalının bir kusurunu ispat edemediği, ilk derece mahkemenin tespiti de bu doğrultuda olduğundan davanın reddi doğmuştur’ kararıyla davayı reddetti. Hukuk mücadelesini Yargıtay’a taşıyan Meryem K.’nın temyiz başvurusu reddedilerek, Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi 2’nci Hukuk Dairesinin ret kararı onandı.Bunun üzerine Meryem K., elinde “Boşanmak istiyorum” yazılı dövizle geçtiğimiz gün Adana Adliyesi 1 No’lu Ek Hizmet Binası önüne gelerek eylem yaptı. Eşinden boşanana kadar eylemini sürdüreceğini söyleyen Meryem K., bugün de adliye önüne gelerek eylemini sürdürdü. Eşi tarafından 17 yıl boyunca şiddet gördüğünü, kolunun kırıldığını, aylarca hastanede yattığını öne süren Meryem K., 4 buçuk aylık hamileyken gördüğü şiddet yüzünden bebeğini kaybettiğini iddia etti. Eşi ve kayınları tarafından sürekli tehdit altında olduğunu öne süren Meryem K., “Beni çocuklarımı kaçırmakla, vurmakla tehdit ettiler. 5 yıldan beri koruma kararım var, çocuklarımın okulları gizli, panik butonlarıyla geziyorum. Evden dışarı çıkamıyorum. Bu şekilde yaşadığımı bile bile kocamın eline bırakıyorlar. Ben boşanmak istiyorum. Ya beni boşarlar ya da kendimi adliyenin önünde yakarım” diye konuştu.

ARKADAŞINI ÖLDÜRDÜ

Adana’da bir kişi, 6 bin lira borçlu olduğu şahısla tartışma sonucu öfkelenerek pompalı tüfekle ateş etti. Bu sırada tartışmayı yatıştırmak için aracı olmaya gelen arkadaşını vuran adam, kaçtığı yerde polis tarafından yakalandı.
Edinilen bilgiye göre olay, Seyhan ilçesine bağlı Gürselpaşa Mahallesinde meydana geldi. İddiaya göre, Sefa E. bir süre önce Rıza Çakır’dan arkadaşı İsmail Dallı’nın aracı olmasıyla 10 bin liralık alüminyum doğrama malzemesi aldı. Zanlı, aradan zaman geçtikten sonra borcunun 4 bin lirasını ödedi ancak geriye kalan 6 bin lirayı bir türlü ödeyemedi. Bu nedenle Sefa E. ile Rıza Çakır tartıştı. Tartışma kısa sürede küfürleşmeye döndü. Bunun üzerine arcı olan İsmail Dallı gelerek tarafları barıştırmak istedi. Sefa E, pompalı tüfekle Rıza Çakır’a ateş etti. Ancak zanlı Sefa E., Rıza Çakır yerine arkadaşı Dallı’yı yaraladı. Dallı, kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Cinayet Büro Amirliği dedektifleri olayın hemen ardından şahsı yakalamak için çalışma başlattı. Polis, incelediği güvenlik kamera kayıtlarından zanlının Pozantı’ya doğru kaçtığını belirledi. Polis, yaptığı operasyonla zanlıyı olaydan saatler sonra yakaladı. Zanlı emniyete getirilerek sorguya alındı. Daha sonra adliyeye sevk edilen zanlı Sefa E. nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

UYUŞTURUCU YAKALANDI

Otomobilin  motor kısmına zulalanmış halde 5 kilo 675 gram esrar ele geçirildi.
Edinilen bilgiye göre olay, Sarıçam ilçesinde meydana geldi. İddiaya göre Adana Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri D-400 karayolunda uygulama sırasında şüphelendiği bir otomobili durdurdu. Hassas burunlu detektör köpekle arama yapan ekipler, aracın motor bölümünde 27 paket içinde 5 kilo 675 gram toz esrar ele geçirdi. Araç sürücüsü Suriyeli Mohamad Yousef S. (25) gözaltına alındı.
Şüpheli emniyetteki sorgusunun ardından çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından tutuklandı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor