“Nevruz’da geleceğe dair umutlarımız tazeliyoruz”

ADANA  (BÖLGE)– Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, baharın gelişine bağlı olarak doğanın uyanışını, bu uyanışla birlikte bereketi simgeleyen Nevruz’un başta Adana olmak üzere Türkiye’de ve dünyada güzellik, iyilik ve barış adına yeni bir başlangıç olması dileğinde bulundu.

“BAHARIN GELİŞİNİ, ZULME BASKIYA KARŞI DİRENİŞİ SİMGELİYOR”

CHP İl Başkanı Çelebi, Nevruz Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, Nevruz’un doğanın canlanması, baharın gelişi olarak kutlanmasının yanı sıra, zulme ve baskıya karşı direniş gibi anlamlar da taşıdığına dikkati çekti.

BARIŞ TEMENNİSİ

Yeni bir başlangıç olarak kabul edilen Nevruz’un Türkiye’nin bugün içinde bulunduğu olumsuzluklardan kurtulup yeni bir başlangıçlar yapabilmesi için iyi bir vesile olabileceğini belirten Çelebi, Nevruz’un tüm dünyaya barış getirmesi temennisini paylaştı.

“UMUTLARIMIZI TAZELİYORUZ”

Farklılıkların tüm toplum kesimleri arasında zenginlik olarak kabul edilip, sevginin, saygının, hoşgörünün hakim olduğu bir toplumda sorunların asgari seviyeye düşebileceğini aktaran Çelebi, “Her Nevruz’da olduğu gibi barış umutlarımızı tazeliyor, yepyeni umutlarla baharı karşılıyoruz. Bugün ihtiyacımız olan tek şey barıştır. İnadına barış diyerek, mutlu insanların yaşadığı bir ülke ve dünya özlemimizi gerçekleştirme noktasında Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ özdeyişi temel ilkemiz olmalıdır” dedi.

“FARKLILIKLARI NEDENİYLE İNSANLAR DÜŞMANLAŞTIRILMAMALI”

Farklı bir inanca, etnik kökene, dile ya da düşünceye, siyasi görüşe, yaşam felsefesine sahip olmanın olumsuzluk olarak kabul edilmesinin yanlışlığına dikkati çeken CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, “Farklılıklar nedeniyle toplum kesimleri birbirine düşmanlaştırılmamalıdır. Tıpkı Ulusal Kurtuluş Mücadelesi’nde olduğu gibi ülkemizin geleceği ve çocuklarımızın yarınları için bir arada, huzurlu ve mutlu yaşayarak çağdaş bir medeniyet hedefine ulaşabiliriz. Bu bağlamda Adana’mız, Türkiye’miz ve dünya için yeni bir başlangıca vesile olması dileğiyle tüm halkımızın Nevruz’unu Adana İl Örgütüm adına kutlarım” diye konuştu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor