NEVZAT KARAZİNCİR’İ KAYBETTİK

Adanalı Uluslararası  Eski Voleybol Hakemi Nevzat Karazincir 90 yaşında vefat etti. Yaklaşık 3 yıl önce trafik kazası geçirerek kalça kemiğini kıran ve evinden çıkamayan Karazincir, geçirdiği kalp krizi sonucunda vefat etti.

Üniversite dönemlerinde Fenerbahçe Spor Kulübü’nde atletizm ve voleybol sporu yapan Nevzat Karazincir, daha sonra ki yıllarda Adana’da başta  Karataşspor, Çukobirlikspor olmak üzere, Güney Sanayi ve Sasaspor’da uzun yıllar antrenörlük yaptı ve şampiyonluklar yaşadı.

Karazincir, voleybolda milli takımlara Aziz Kalaoğlu, Oktay Kökten, Mustafa Salar, Özcan ve İbrahim Sarıtürk, Muhsin Gökmen, Mustafa Izkır ve Necati Güler gibi onlarca sporcuyu kazandırdı.

Türkiye’nin ilk uluslararası Voleybol Hakemlerinden birisi olan Karazincir, Türkiye finallerinin yanı sıra, Akdeniz Oyunları, Balkan ve Avrupa Şampiyonaları ile olimpiyat elemelerinde hakem olarak görev yaptı. Birçok bölgede hakem kursları açan Karazincir, Voleybol Federasyonu’nda da Merkez Hakem Kurulunda ve diğer birimlerde görevler yaptı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da geçtiğimiz günlerde Nevzat Karazincir’i evinde ziyaret ederek bir süre sohbet etti. Zeydan Karalar, ziyaret sırasında Şakirpaşa Çok Amaçlı Spor Kompleksi’ne Nevzat Karazincir’in adının verildiğini açıklamıştı.

Evli ve 3 kızı bulunan Karazincir’in cenazesi pandemi nedeniyle kısa bir törenle Asri Mezarlığı’nda toprağa verildi. (BÖLGE ÖZEL)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor