Niğde ve Muş’ta korkutan deprem

(HABER MERKEZİ)-Niğde’nin Bor ilçesinde önceki akşam saatlerinde meydana gelen 5.1 büyüklüğünde bir depremin ardından dün sabah da yine Bor ilçesinde 4.1 büyüklüğünde bir sarsıntı yaşandı.

Yine dün sabah saatlerinde bu kez Muş’un Sazlıkbaşı ilçesinde 3.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Vatandaşlarda korku ve endişe yaratan son depremler hakkındaki bilgiler AFAD ve Kandilli Rasathanesi tarafından paylaşıldı.

Türkiye’nin birçok farklı noktasında depremler olmaya devam ediyor. Yaşanan depremlerin saatini ve şiddeti AFAD ve Kandilli Rasathanesi resmi internet siteleri üzerinden anlık olarak takip edilebiliyor. Aşağıdaki linklerden son depremler listesine ulaşabilirsiniz.

NİĞDE’DE KORKUTAN DEPREMLER

Niğde’nin Bor ilçesinde önceki akşam saat 22.08 itibarıyla 5.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Çevre illerden de hissedilen depremle ilgili Niğde Belediyesi can kaybının bulunmadığını belirtti.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) depremin şiddetini 5.1, derinliğini 6.97 km olarak duyurdu. Bor ilçesinde dün sabah saat 06.37’de 4.1 büyüklüğünde bir sarsıntı daha kaydedildi.

Deprem noktasına en yakın yerleşim yerinin Obruk köyü olduğu açıklandı. Deprem Konya’nın Emirgazi ve Ereğli, Aksaray’ın Akçakent köyünde hissedildi. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin şiddetini 5.1, derinliğini 2.8 km olarak duyurdu.

BELEDİYE’DEN AÇIKLAMA

Depremin ardından Niğde Belediyesi ise ilk yapılan tespitlere göre can ve mal kaybının bulunmadığını belirtti. Yaşanan depremlerin saatini ve büyüklüğünü anlık olarak takip etmek mümkün. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Bölgesel Deprem-Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi (BDTİM) tarafından kaydedilen depremlere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor