NİSAN’DA ADANA’YA TURİST AKINI OLACAK

Adana’da, 3-12 Nisan tarihleri arasında,  8’incisi gerçekleştirilmesi planlanan Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı’nın, korona virüs salgını nedeniyle iptal edilmesi, rezervasyon yaptıran yerli ve yabancı turistleri etkilemedi. ‘Kültür Turu’ kapsamında nisan ayında Adana’ya gelecek olan yaklaşık 600 bin kişi, şehrin tarihi ve turistik yerlerini gezerek, otellerde konaklayacak ve alışveriş yapacak.

  Adana Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ADRO) Başkanı Hasan Erdoğan ve Tüm Restorancılar ve Turizmciler Derneği (TURES) Adana Şube Başkanı Bilal Serttaş, acentelerden aldıkları bilgiler doğrultusunda yaptıkları açıklamada, ‘’Rezervasyonlarda sadece yüzde 10 civarında bir iptal yaşandı. Bunlar yaşlılar ve izinleri iptal edilme ihtimali bulunan sağlık çalışanları…’’ dediler.

 (BÖLGE ÖZEL) – Adana’da, 3-12 Nisan’da gerçekleştirilmesi planlanan Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı’nın yeni tip korona virüse karşı alınan tedbirler kapsamında bu yıl iptal edilmesi, beklenenin aksine kent turizmine olumsuz yansımadı.  Adana Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ADRO) Başkanı Hasan Erdoğan ve Tüm Restorancılar ve Turizmciler Derneği (TURES) Adana Şube Başkanı Bilal Serttaş, rezervasyonların iptal edilmediğini ve nisan ayında Adana’ya 400 bin ila 600 bin arasında turist geleceğini ifade etti.

KÜLTÜR TURU OLARAK DEVAM EDECEK

‘’Festivalin iptal edilmesini halk sağlığının korunması amacıyla yerinde ve doğru buluyoruz’’diyen ADRO Başkanı Hasan Erdoğan, ‘’Bunu siyasi yöne çekmeye çalışanlar oluyor ancak hiç birine katılmıyoruz.  700 bin ila bir milyon arasında ziyaretçisi olan festivalin iptal edilmesi kent ekonomisi için büyük bir kayıp gibi görünüyor.Ancak işin aslı öyle değil. Karnaval, kültür turuna dönüştü. Nisan ayında 400 bin ila 600 bin arasında turist bekleniyor. Adana’nın tarihi yapısını gezip kültürel güzelliklerini keşfedecekler’’ dedi.

  Başkan Erdoğan, ‘’Yüzde 10 civarında bir iptal yaşandı. İptal ettirenler metabolizması zayıf olup da hastalığa yakalanma riski bulunan gurupta yer alan yaşlılar ile izinleri iptal edilme ihtimali bulunan sağlık çalışanları olarak belirlendi’’ diye konuştu.

ADANA’NIN SICAK OLMASI ÖNEMLİ AVANTAJ

TURES Adana Şube Başkanı Bilal Serttaş ise sıcaklık seviyesinin her geçen gün yükselmesinin Adana için önemli bir avantaj olduğunu söyledi. Serttaş, ‘’Virüsün 27 derece sıcakta yaşayamaması insanların içini rahat tutmalarına neden oluyor. Restoranlara yapılan rezervasyonlarda iptal söz konusu değil. Otellerde yüzde 20 oranına bir iptal yaşanmış. Bu rakamın daha da aşağı inmesi beklenmiyor’’ dedi.  

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor