O SÖZÜ ÇAKICI BİLE SÖYLEMEZ

“Boğaziçilimisiniz Bogazdışılımınız onu bunu bilmem. Aklınızın ucundan bile geçirmeyin. Biz abdest alır dışarı çıkmayız. Bizim zaten abdestimiz var. Bilin istedik de.

Şöyle söyleyeyim.

Siz hani bir ayı geçti eylem yapıyorsunuz ya. Biz eylem falan yapmayız. Biz gece vakti işi bitirir ertesi gün işe gideriz.

Bilin istedim.”

Yukarıdaki sözler, Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Cevdet Kılıç’a ait..

Sosyal medyada paylaşınca kıyamet koptu..

Niye kıyameti koparıyorsunuz kardeşim, adam koskoca Dekan..

Boş adam da değil hani, “biz eylem falan yapmayız, bir gecede işibitiririz” diyor..

Dekan değil, sanki mafia lideri gibi konuşuyor..

Adama baksanıza yahu! “Siz hani bir ayı geçti eylem yapıyorsunuz ya, biz eylem falan yapmayız. Bir gece vakti işi bitirir, ertesi günü işe gideriz” diyor, aba altından sopa da gösteriyor “Bilin istedim” diyerekte uyarıda bulunuyor.

Vay be! Adama bak, sanki Dekan değil, mafia lideri.. 

Bu adam, işsiz olduğu için, aç kaldığı için, çoluğuna çocuğuna bakamadığı için, çaresiz kaldığı için, bunalıma girdiği için canına kıyanlar için de şöyle demişti;

“İntihar dinimizce haramdır. Çünkü canı veren Allah’tır. Allah’tan başkası da alamaz. ‘Bu beden benimdir, bu ruh benimdir’ diye bir şey diyemeyiz. Bu bir emanettir. Dolayısıyla böyle bir şey İslam açısından çok büyük günahtır ve haramdır. Ama şunu söyleyeyim, o insanlar bu noktada niye intihar ediyor, yalnızlıktan intihar ediyor, dini inançların zayıflığından intihar ediyor, Allah’ı, peygamberimizi bilmemekten intihar ediyor. Gerçekten güçlü bir imanları olsa böyle bir şey yapmayacaklarını düşünüyorum. Bireyselci olmamalıyız. Vicdan, iman sahibi olmak gerekiyor. Allah’ı, peygamberimizi yakından tanımak gerekiyor. Hayata olumlu bakmak lazım. Olumlu bakacak yollar ve yöntemleri de bilmek gerekiyor”

 Olumlu bakacak yollar ve yöntemler nedir sayın Dekan!..

 “Gece işi bitirip, ertesi gün işe gitmek mi?”

Hangi işi bitireceksiniz sayın Dekan?

 Bu sözleri ÇAKICI söyleseydi, ”mafia babası” derdiniz, bir Dekan söylüyorsa değişik bir söz bulunabilir mi ?

Allah aşkına, bu sözler bir Dekan!a yakışır mı ?

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor