Öğrencilerden şiir dinletisi

Şehit Muhammed Ali Demir Ortaokulu öğrencileri, kendilerine öğretmenlerinin de eşlik ettiği bir şiir dinletisi düzenledi. Çocuklar, ünlü şairlerin kaleme aldığı şiirleri kendilerine has üslupla seslendirirken, öğretmenler ise türküler söyleyerek, dinleyenlere keyifli bir akşam yaşattı. Okul Müdürü Mehmet Nazım Büyükbayram; sosyal, sportif ve kültürel aktivitelere önem vermeyi sürdüreceklerini söyledi.

HABER: Yener EKİNCİ

ADANA (BÖLGE)-Adana’nın Çukurova ilçesine bağlı Huzurevleri Mahallesi’nde eğitim-öğretim veren Şehit Muhammed Ali Demir Ortaokulu’nun öğrencileri, Orhan Kemal Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda, okudukları şiirler ve sundukları gösterilerle gönülleri fethetti. Sahne performansları büyük beğeni toplayan öğrencilere, öğretmenler de okudukları türkülerle eşlik etti.

TOPLUMSAL SORUMLULUK TAŞIYORUZ

Gazetemize yaptığı açıklamada, eğitim camiasının bir bileşeni olarak toplumsal bir sorumluluk taşıdıklarını belirten Okul Müdürü Mehmet Nazım Büyükbayram, “Toplumsal sorumluluk derken  şüphesiz, tarihi kök ve medeniyetinden beslenen, manevi değerleriyle barışık, sorumluluk sahibi, yarına dair kaygısı olan gerektiğinde inisiyatif alabilen vatanına milletine faydalı bir gençlik ve gelecek tahayyül ediyoruz’’ dedi. Büyükbayram, ‘’Bu tasavvurumuzu gerçekleştirme adına öğrencilerimizi eğitirken okul olarak akademik başarının yanında sosyal, sportif ve kültürel aktivitelere de büyük bir önem vermekteyiz. Bunun somut bir örneği olarak, velilerimizin de katılımıyla şiir ve türkü dinletisi programı düzenledik” ifadelerini kullandı.

HAYAT SADECE DERSTEN İBARET DEĞİLDİR
Birbirinden güzel şiir ve türküler söyleyen öğrenci ve öğretmenlere teşekkür eden veliler ise “Öğrencilerimiz bizlere bugün güzel anlar yaşattı. Bizler derdimizi, sevgimizi şiir mısralarına, türkü sözlerine nakşetmiş bir milletiz. Bu güzellikleri hep birlikte paylaşacağız. Hayat sadece ders ve iş değildir. Kültürel ve sosyal faaliyetler bakımından da güçlü olmalıyız. Yüreğini ortaya koyan çocuklarımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştular.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor