‘Öğrencilere spor bilinci ve kültürü aşılandı’

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Komisyonu’nun aylık toplantısı, Mersin’de gerçekleştirildi.

TMOK Yönetim Kurulu Üyesi ve Komisyon Başkanı Seyit Bilal Porsun, 4.ve5.sınıf öğrencilerine yönelik olarak, üniversitelerin spor bilimcileri tarafından hazırlanan OLI Projesinin öğrencilere spor bilinci ve kültürü aşıladığını belirterek, “10 yılı aşkın süredir 52 İl ve bazı büyük ilçelerde gerçekleştirdiğimiz interaktif sunumla 2 milyonu aşkın öğrenciye dokunduk. Şu anda OLI Projesini başta Suriye olmak üzere ülkemizde mülteci olarak tüm yabancı ülke çocuklarına sunmaya gayret ediyoruz. İlkini Gaziantep’te daha sonra da Hatay Kırıkhan’da yaptığımız etkinliği diğer sınır İllerimizdeki kamplarda da gerçekleştirmek arzusundayız…” dedi.

Porsun, OLI Projesinin markalaştığını, başta Uluslar arası Olimpiyat Komitesi olmak üzere TMOK Başkanı Prof.Dr.Uğur Erdener, Genel Sekreter Neşe Gündoğan ve diğer yönetim kurulu üyelerinden büyük destek gördüklerini dile getirdi.

Bazı ülkelerin OLI Projesi’ni model alarak ülkelerinde yaşama geçirmeyi hedeflediklerini ifade eden Porsun, hedeflerinin projeyi 81 İl, İlçe ve köylere kadar taşımak istediklerini kaydetti.

Komisyon üyeleri Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret ederek, Başkanvekili M.Özgür Sanal ile Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel ile görüşerek, çalışmaları hakkında bilgi verdiler.

Başkan Vekili Sanal, Türk sporunun her alanda gelişmesine destek veren  TMOK’un çalışmalarını yakından izlediklerini ve beğendiklerini ifade ederek, OLI Projesi’nin geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da Mersin’de Büyükşehir Belediyesi Kongre Merkezi’nde gerçekleşmesinden duyduğu memnuniyeti belirti.

Komisyon Başkanı Porsun, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın plaketini Sanal’a takdim etti ayrıca TMOK’un rozetini Sanal’ın yakasına taktı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı ve Gençlik ve Spor Hizmetleri Şube Müdürü, eski FİFA kokartlı futbol hakemi Vedat Yüksel Komisyon üyelerine başta Mezitli, Soli, Pombeiopolis olmak üzere kentin tarihi ve turistik mekanlarını gezdirdi, Çukurova’nın konukseverliğini en iyi şekilde sergiledi.

Daha sonra komisyon üyeleri 2 saati aşkın süren toplantıyla önümüzdeki aylarda yapacakları çalışmaları ele aldılar. Komisyon Başkanı Porsun, kendileriyle yakından ilgilenip iyi bir evsahipliği yapan başta Vedat Yüksel olmak üzere yetkililere teşekkür ederek, önümüzdeki toplantının Antalya’da yapılacağını sözlerine ekledi.

Bilal Porsun’un başkanlığındaki Komisyon toplantısına Akar Çiçek, Doç.Dr.Selhan Özbey, Vedat Yüksel, Murat Ağca, Doç.Dr.Süleyman Şahin, Tugay Aladağ, Murat Orhun, Zeynur Pehlivan, İrfan Katar, OLI Koordinatörü Sibel Yazgan Tel  ve Ramazan Şanıvar katıldı.

(HABER: Mehmet KOL)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor