‘Öğretmen seminerleri online yapılmalı yada ertelenmeli’

(HABER MERKEZİ)-Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Hüseyin Kaya, “Korona virüs salgını nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı yüz yüze eğitimi ertelerken Adana Milli Eğitim Müdürlüğü öğretmenleri 30 Kasım 4 Aralık 2020 tarihleri arasında Kodlama Eğitim Semineri için okullarda eğitime çağırdı. Bu eğitimin anasınıfı öğretmenlerinden sonra ilkokul ve ortaöğretim öğretmenlerinde verileceği bilinmektedir.

Bu seminerler, pandemi açısından ciddi risk oluşturacaktır.

Korona virüs salgınının başta ülkemizde olmak üzere tüm dünyada etkisini arttırdığı, sağlık hizmeti arzının sınıra dayandığı; bu nedenle her türlü eğitim – öğretim faaliyetinin uzaktan eğitim yoluyla gerçekleştirildiği şu günlerde aciliyeti bulunmayan ve online yapılma imkanı olduğu halde 30 Kasım/4 Aralık 2020 tarihleri arasında haftanın 5 günü ve 3 er saat kapalı ortamda yüz yüze yapılmasının planlandığı hizmet içi eğitim semineri tüm katılımcıların ve ailelerinin sağlığını gereksiz yere riske atmaktadır.

Halen yüz yüze seminere ısrar ediliyor. Şimdi okullarda seminerler yapılacak. Bu seminerler salgın açısında çok tehlikeli olacaktır. Önemli olan toplumun sağlığı ama sanki sürü bağışıklığı kararı alınmış gibi hareket ediliyor. Bu Seminer ve yapılması düşünülen seminerlerin online olarak yapılmasını talep ediyoruz” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor