Öğretmenler balon uçurdu

ADANA (BÖLGE)-Adana’da Öğretmenler Haftası dolayısıyla 2 bin öğretmenin katılımıyla 2 bin balon uçuruldu.

Merkez Park’ta bir araya gelen yaklaşık 2 bin öğretmen eşleriyle ve çocuklarıyla etkinlik alanını doldurdu. Müzik öğretmenlerinin kurduğu grubun müzikleri eşliğinde eğlenen öğretmenler 2 bin balonu gökyüzüyle buluşturdu. Şenlik alanında çalan müzikle eğlenen öğretmenler ara tatilde stres attı.

Merkez Park’ta gerçekleştirilen etkinliğe Vali Vekili Zafer Öz’ün yanı sıra; İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun, “Bir hafta boyunca birçok ilçemizde farklı etkinliklerin düzenlendiği birçok çalışmadan bugün sadece burada 2 bin öğretmen arkadaşımızla birlikte balon uçurma şenliğimizi planlamış bulunmaktayız. Bu etkinliğin öğretmenlik mesleiğinin farkındalığı noktasında bir nebze de olsa farkındalık oluşturmasını diliyorum” diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun’un konuşmasının ardından bir konuşma gerçekleştiren Vali Vekili Zafer Öz konuşmasında; 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Balon Uçurma” etkinliğinde eğitim camiasının neferleriyle farkındalık oluşturmak adına bir arada olmaktan memnuniyet duyduğunu ifade edip ‘‘Öğretmenler Günü’nün Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Millet Mekteplerinin başöğretmenliğini kabul ettiği tarih olduğuna dikkat çekerek 1981’den itibaren Öğretmenler Günü olarak kutlandığını sözlerine ekledi. 2000 öğretmenin katılımıyla gerçekleştirilen etkinliğe diğer ilçelerdeki öğretmenlerin de eş zamanlı olarak katılacaklarını belirten Vali Vekili Zafer Öz, ‘‘ Kıymetli öğretmenlerimiz, sizler yeni nesilleri yetiştiriyorsunuz, insana bilmediğini öğretiyorsunuz. Bu meslek herkese nasip olacak bir meslek değil. Yaptığınız iş toplumsal anlamda büyük saygı gerektiriyor. Büyük emek vererek yeni nesli şekillendiriyorsunuz.’’ diyerek Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘‘Milletleri kurtaracak olanlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir.’’ sözünün muhatabının öğretmenler olduğunu ve öğretmenlerin omuzlarına çok büyük bir yük yüklendiğini dile getirdi.

Bilgi Çağı olan 21. yüzyıl yaşanırken gençlerin fikri hür, vicdanı hür bir şekilde yetiştirilmesi hedefine odaklandıklarını ve bu uğurda kaybedecek hiç vakitleri olmadığını dile getiren Vali Vekili Zafer Öz, gençlikten dünya dilini konuşmalarını, ahlaklı olmalarını, eleştirmelerini, sorgulamalarını istediklerini belirtti. Z kuşağı olarak da adlandırılan yeni neslin hızlı öğrenme ve çabuk sıkılma özelliklerine sahip olduklarını ifade eden Vali Vekili Zafer Öz öğretmenlere ‘‘ Bu meraklı nesille sizler muhatapsınız. Bu öğretmenlik mesleğini zorlaştıran, öğretmenlerin yeniliğe açık olmasını ve gençlerin dilinden konuşmalarını gerektiren bir durum. Herkesin bilgiye kolayca ulaştığı günümüzde öğretmenlerimizin çağın daima bir adım ilerisinde olması gerekiyor. Öğretmenlerimiz görgüsü, bilgisi, kültürüyle, hal ve tavırlarıyla, konuşmalarıyla örnek bir rol model olmalarını istiyoruz. Çünkü çocuklarımız ilkokuldan itibaren sizleri örnek alıyor. Bu hususlar öğretmenlerimizin saygınlığını daha da arttırıyor. Öğretmenlerimizden öğrencilerimize merak ve öğrenme isteği aşılamalarını, gelecek nesillerimize yüksek ahlak anlayışını yerleştirmelerini, sanat ve estetik sevgisini aşılamalarını istiyoruz. Çok kıymetli öğretmenlerimiz, yeni nesillerimizi en iyi şekilde, milli birlik ve beraberlik duygusu içinde yetiştirmeliyiz.’’ diyerek başta şehit öğretmenler olmak üzere ebediyete intikal eden tüm öğretmenleri rahmet ve minnetle yad ettiğini dile getirdi. Vali Vekili Zafer Öz,  görevi başında bulunan ve emekli olan tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü’nü kutlayarak sözlerini sonlandırdı.

Etkinlik, gerçekleştirilen konuşmaların ardından balonların uçurulmasıyla son buldu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor