ÖĞRETMENLERDEN FOTOĞRAF SERGİSİ

(HABER MERKEZİ)-Atölye 01 Fotoğraf ve Gezi Kulübü tarafından düzenlenen, Çukurova Belediyesi Sergi salonunda açılan “Yaşama Dair Fotoğraf Sergisi sanatseverler tarafından büyük beğeni topladı.

Küratörlüğünü Mesut Demirci’nin üstlendiği sergide 21 öğretmenden oluşan amatör fotoğrafçının 57 fotoğraf karesi yer aldı.

Atölye 01 Fotoğraf ve Gezi Kulübü tarafından Adana ve Türkiye’nin farklı şehirlerine yapılan gezilerinde çekilen fotoğrafların, fotoğraf sanatçılarını ve akımlarını inceleyerek deneysel süreçte ürün ortaya koymak amaç edinmiştir. Kişisel farkındalığın arttırılması ve sanat ediminin, birlik ve beraberlik ilkesi doğrultusunda gelişimine öncelik vermiştir.

İnsan yaşamının çeşitliliğine dair portreler, yitip giden kültürel değerlerimiz, geçmişin izlerini taşıyan evler ve sokaklar, kaybolan ve unutulan meslekler, yaşam alanları her geçen gün daralan ve kirlenen doğanın, kuşların konu edildiği sergide kadınlar, çocuklar ve emekçiler fotoğraflandı.

Çoğu aktif olarak hala öğretmenlik yapan ve aralarında emekli öğretmenlerinde bulunduğu Ayhan Akbulut, Ayşe Çiftçioğlu Kat, Hatice Mercanlı, Gülcan Kılınç Şahin, Cemal Temel, Lütfiye Bayhan, Elif Kara, M.Emin Özdemir, Emine Örün, Eylem İnceoğlu, F.Eylül Akar, Fatma Ertaç, Figen Demirci, Galip Şahin, Mehmet Kavuncuoğlu, Mehmet Nacar, Mesut Aslan, Mustafa Orakçıoğlu, Özgül Şanal, Zümrüt Orakçıoğlu, Gönül Adalı’dan oluşan amatör fotoğrafçının Yaşama dair 57 farklı öykü fotoğrafı severlerin izlenimine sunuldu. Çok beğenilen fotoğraf sergisinin seneyi yeniden yapılması kararlaştırıldı

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor