ÖLÜM KUSAN BACALAR!..

Adana’nın Karataş yolu üzerinde kurulu bulunan  filtresiz Biyokütle Enerji Santrali’ne üretim iznini kim verdi?..

Avukat Yusuf Akıncı,”Önlem alınmadan işletme ruhsatı verilmesi yasalara aykırı” dedi, ancak santral bacalarına gerekli filtrelerin konulmadığını söyledi.

Akıncı, Biyokütle Enerji Santalinin insan sağlığını tehdit ettiğini, narenciye bahçelerindeki tüm ürünleri öldürdüğünü, tarımın yanısıra hayvan ölümlerine de yol açabileceğini belirtti.

(BÖLGE ÖZEL)-Adana’ya bağlı Karataş yolu üzerinde bulunan Biyokitle Enerji Santrali’nin bacalarına filtre takılmaması nedeniyle, insan sağlığını, narenciye bahçeleri ve tarımı tehdit ettiği belirtildi.

Avukat Yusuf Akıncı, “Ölüm Kusan Bacalar” olarak nitelendirilen, Biyokütle Enerji Santrali ile ilgili şu açıklamada bulundu;

“Fabay şirketi tarafından Yüreğir ovasının tam ortasında yapılan ve işletilmekte olan Büyokitle Enerji santrali yapılmıştır.İmar planı notlarında (Sulama tesislerine ve tarım arazilerine zarar verilmemesi için gerekli tedbirler alınacak) notu yer almaktadır.

Bu tedbirler alınmadan işletme ruhsatının verilmesi yasalara aykırıdır.

Bu nedenle çevredeki narenciye bahçelerinin hem ağacı ve hem de meyvesi akıl almaz zarar görmektedir. Müvekkilim de zarar görenler arasındadır. Ürünlerinin hepsini satmış olmasına rağmen, narenciye alıcı tarafından iade edilmiş, bu nedenle büyük zarara uğramıştır.

Ayrıca, söz konusu santral pamuk çalısı vesair tarım atıklarının yakılması ile işletilmektedir.Bu çalılar yakılırken, çalılar üzerinde kalan tarım ilaçları insan sağlığına da, ciddi zararlar vermektedir.

Valiliğe başvurmamız üzerine sayın valimiz, fazlasıyla ilgi gösterdi. İlgili birimlere gerekli talimatları verdi. Ancak, henüz yeterli sonuç alınamadı. Büyükşehir Belediyesi ise işletme Ruhsatının Yüreğir Belediyesi tarafından verildiğini tarafımıza bildirmiştir. Bu santral bu haliyle çalışmaya devam  ederse, hem çevresindeki geniş tarım işletmelerine hem de o çevrede yaşayan insanlara  ölüm saçacaktır.

Çevre sağlığı konusunda belediyelerin yetkilerini kullanmaktan kaçınmamaları gerekmektedir.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor