ÖMER FETHİ GÜRER ADANALI MI NİGDELİ Mİ?

Ömer Fethi Gürer, yüksek eğitimini Adana’da yaptı, hem okudu, hem çalıştı, ekmek parasını taştan çıkardı..

Oysa Nigdeliydi.. Yazmaya, okumaya, insanlarla muhabbet etmeye meraklıydı.. Köy köy gezer, köylülerle görüşür, onlarla röportajlar yapar, bana gönderir gazetede yayınlardık..

Karınca gibiydi Ömer Fethi Gürer..

Çalışmak, çalışmak, çalışmak ve halkla iç içe olmaktı tüm dünyası.. Eğitimini tamamladı, memleketine döndü, hedefini belirledi, ülkeye hizmet etmek için siyasete girmesi gerektiğine inandı..

Öyle yaptı Ömer Fethi Gürer..

CHP’den memleketi  Nigde milletvekili  adayı oldu, kazandı. Bir sonraki seçimde yine oldu, yine kazandı.. Ömer Fethi Gürer, sadece Milletvekilliğini kazanmadı Türk halkının sevgisini de kazandı.

Bugün Türkiye’nin en çalışkan Milletvekilleri arasında lider duruma geldi Ömer Fethi Gürer..

Bir de Adana’ya bakalım!

Adana Türk siyaset tarihinin önde gelen kentlerinden biriydi.. Ya bugün!

Siyaset Adana’da yerini ticarete bıraktı.. Deneyim ve bilgi birikimi olan değil, parası olan Adana’da siyaset yapabiliyor.. Parası olan üye kaydediyor, parası olan meclis üyesi oluyor, parası olan Milletvekili oluyor tabi hısım-eş-dost ilişkisi de ayrı bir konu..

Şöyle bir bakıyorum da CHP’de il Başkanlığı yapmış kişileri, çoğunluğu aramızdan ayrıldı, dünyalarını değiştirdi.. Rahmetle anıyorum kendilerini..O dönemin her il başkanı, şimdikilerin milletvekilliklerinden daha değerliydi toplum içinde..

Biz uzun yıllardır o dönemi arıyoruz..

Biz Ömer Fethi Gürer gibi milletvekili arıyoruz. Biz parası olanın değil, aklı, eğitimi ve memleket sevgisi, kendi cebini değil, halkın cebini düşünen milletvekilini mercekle arıyoruz..

O nedenle Ömer Fethi Gürer’i örnek göstermeye çalışıyor, birilerinin durumdan vazife çıkarmasını bekliyor, sorumluluğa davet ediyoruz. Unutulmaması gereken Ömer Fethi Gürer, her ne kadar Nigdeli  ise Allahına kadar Adanalıdır..

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor