ÖNCELİĞİMİZ TRANSFER TAHTASINI AÇMAK

Trendyol Süper Lig’de ikinci yarıda çok kötü bir performans göstererek ligi 44 puanla 12.sırada bitiren Adana Demirspor’un Başkanı Murat Sancak Ajansspor’dan Salim Manav’a önemli açıklamalarda bulundu. Sancak, daha önce görevi bırakmasındaki sebebi, daha sonra transfer tahtasını açmayı hedeflediklerini belirterek, gelecek sezon planlaması hakkında da bilgi verdi.

Murat Sancak yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Görevi bırakmamdaki bazı sebepleri açıklayayım. Bırakmamın tek sebebi futboldaki çetelerle mücadele etmem içindi. Bazı haysiyetsizler farklı olduğunu, kaçtığımı söylediler ama durum öyle değil. Gençlerimizi ve taraftarlarımızı kandırıyorlar. Adana Demirspor benim evladım, benim her şeyim. Ailemin bile önüne koymuşum. Bazı kendilerini bilmezler için bu kulübü bırakıp kaçacağım sanıldı. Hiçbir yere gitmiyorum. Avuçlarınızı yalarsınız. Üzerime oynayıp hakaret edip bırakacağımı sananlar, avucunuzu yalarsınız.

Ben diğer başkanlar gibi değilim. Jop da yedim gaz da yedim. Taraftarlarımı yalnız bırakmam onlar benim her şeyim. 1’inci yıl 48 milyon Euro ile borçla başladık. 24 milyon Euro bütçe ile kadro kurduk ve üstteki bütün rakiplerimizi yenerek üst lige çıktık. Altay ile berabere kalıp bütün rakiplerimizi yenerek çıktık. Çıktıktan sonra ideal bir kadro kurmak, dünyada tanınmak, Süper Lig’de söz hakkı olmayı istedik. Bazen evdeki hesap çarşıya uymuyor. Balotelli’ye kızanlar oldu ama ne kadar mali olarak iyi gözükmese de Adana Demirspor’un bilinirliği açısından iyi oldu. Avrupa’ya gitmemizdeki en büyük sebep Belhanda’ydı. Harikalar yarattı.

150 milyon Euro para koydum kişisel olarak. Bütün Adanalılar toplansa tüm taraftarlar elinden geleni yapsaydı bile olmazdı. Adana sahipsiz ama bu süreçte 6 yıl boyunca Adana’yı yalnız bırakmadım. Bu sene boyunca çocuklarımdan fazla tuttum. Alacaklarını almak için bize Spor Müdürlüğü haciz koydu. Passolig’den gelen parayı, 12 milyon para ödedik. Samsunspor saha için 120 bin TL öderken biz 750 bin ödüyorduk. Biri bana istifa et dedi sohbet odalarında. Bırakırsam Bursaspor’dan beter olursunuz dedim. Ama bu kısmı kestiler ve medyaya yanlış lanse ettiler.

Hikmet hoca ile sıkıntımız yok. Hikmet hoca, kulüp yönetiminde bizimle yer alabilir ama başka istediğimiz hocalar var. Onlarla görüşeceğiz. Yerli bir tane var ama onun dışında yabancı hocalarla ilgileniyoruz. Halka arz edeceğim. Birileri Katar’a satacak dedi. Katarlıların K’si ile görüşmedik. Adana Demirspor’un menfaati içinde yatırımcılara açığız ama tek şartım var halka açacağız ve %85’i halk açık olacak. İş adamları, taraftarlar bunu bilsin. (HABER: MEHMET APAYDIN)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor