Onyekuru, Şimşek’te kalıyor

Galatasaray’dan sonra Adana Demirspor forması ile de kendisini ispatlayan Henry Onyekuru için yönetimden olumlu rapor çıktı ve transfer için planlamalar başladı.

Geçtiğimiz dönemde Onyekuru’nun satın alma opsiyonunun tek bir şartla zorunlu hale geldiği açıklanmış ve bu maddenin de Adana temsilcisinin Avrupa’ya gitmesi ile ilgili olduğu belirtilmişti. Bu senaryonun gerçekleşmesi halinde 3.5 milyon euroluk zorunlu satın almayı gerçekleştirecek olan Adana Demirspor, şu an itibarıyla zaten olumlu bir karar verdi ve Avrupa’dan bağımsız olarak bonservis pazarlığı hesaplarına başladı.

Bu sürpriz gelişme, Henry Onyekuru’nun yeni sezondaki adresini de netleştirmiş oldu. Henry Onyekuru’nun opsiyonunun zorunlu hale gelmesi için Adana Demirspor’un ligi ilk 3 sırada tamamlaması gerekiyor. Türkiye Kupası’ndan elenen Adana Demirspor, buradaki olasılığı yok etmiş durumda. Geldiğimiz noktada ise lig sıralamasından bağımsız olarak Nijeryalı kanat için zaten olumlu karar verildi. Adana Demirspor forması ile bu sezon 27 maça çıkan Onyekuru, 7 gol ve 2 asistlik katkı sağladı.

Başkan Murat Sancak’ın da Onyekuru’yu çok beğendiği de biliniyor. Sancak, “Onyekuru gerçekten çok iyi bir oyuncu. Hem kişiliği, hem de karakteri ile Adana Demirspor’a yakışıyor. Sezon sonunda oturup konuşacağız. Eğer kulübüyle de anlaşabilirsek satın alma opsiyonunu kullanıp Adana Demirspor’un futbolcusu olmasını sağlayacağız. Taraftarlarımız da Onyekuru’nun kalmasını çok istiyor. Teknik Direktörümüz Vincenzo Montella ve takım arkadaşları da Onyekuru’nun takımda kalmasını istiyorlar. Bizlerin de görevi bu futbolcuyu Adana Demirspor’a kazandırmak” diye konuştu.

Öte yandan Spor Toto Süper Lig’in 33.haftasında 6 Mayıs Cumartesi günü Adana’da saat 16.00’da başlaması planlanan Adana Demirspor-Alanyaspor maçının başlama saati 21.00’a alındı. Adana Demirspor kulübünden yapılan açıklamada, “6 Mayıs Cumartesi günü saat 16.00’da Yeni Adana Stadyumu’nda oynayacağımız Corendon Alanyaspor karşılaşması, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından saat 21.00’a alınmıştır” ifadelerini kullandı. (HABER: CANSU ERSOY)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor