Operasyonda gözaltına alınan 24 kişi serbest kaldı

ADANA (İHA) – Adana’da terror örgütü PKK’ya yönelik operasyonda gözaltına alınan 24 şüpheliden 11’I daha adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı  

  Adana Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri, 14 Şubat şafak vakti bölücü terör örgütü PKK’ya yönelik operasyon başlattı. Özel harekat polislerinin de desteğiyle daha önceden belirlenen adreslere eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Özel harekat polisleri koçbaşı ile söz konusu şahısların evlerinin kapısını kırarak içeri girdi. Adreslerde yapılan aramada birer pompalı tüfek ve kurusıkı tabanca, terror örgütünü simgeleyen bez parçası ile örgütsel içerikler bulunan not defterleri ele geçirilmişti. Operasyonda ilk etapta aralarında çocukların da olduğu 24 zanlı, daha sonra da 3 şüpheli gözaltına alındı.

Şüphelilerin emniyetteki sorgularından sonra, 5’I çocuk 11 kişi adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen 11 kişi de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.. Zanlılardan daha önce de adliyeye sevk edilen 13 kişi adli kontrol tedbiriyle tutuksuz yargılanmak üzere serbest kalmıştı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor