ORADAKİ İNSANLARLA HELALLEŞECEĞİZ

‘HAKLARINI VERECEĞİZ’

Yüreğir Belediye Başkanı Mehmet Fatih Kocaispir, muhabirimiz Cansu Ersoy’a Ulubatlı Hasan Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kocaispir, “Mahallelinin şikayetleri bize de geldi. Problem şu; oradaki hak sahipleri kamulaştırılan binalarda devlet tarafından kendilerine ödenen kamulaştırma bedelinin düşük olduğunu söylüyorlar. Doğru. Ben de bu konudaki şikayetlerini önemsiyorum. Onlara sonuna kadar hak veriyorum. Bu konuda ciddi bir çalışma yapıyorum ve Allah nasip ederse ödenen bedelin tutarını artıracağız ve ümit ediyorum ki oradaki insanlarla helalleşeceğiz” dedi.

Yüreğir Belediye Başkanı Mehmet Fatih Kocaispir’le gerçekleştirdiğimiz röportajımızı 28 Aralık Pazartesi günü okuyabilirsiniz.

 

HABER: CANSU ERSOY

ADANA (BÖLGE)-Geçtiğimiz haftalarda kamulaştırılarak kentsel dönüşüm kararı çıkarılan Yüreğir’e bağlı Ulubatlı Hasan Mahallesi ile ilgili orada yaşayan halk tarafından birtakım şikayetler gün yüzüne çıkmıştı. Kamulaştırılan evlerin ucuz bir maliyete kendilerinden alındığını vurgulayan Ulubatlı Hasan Mahallesi sakinleri bu konuda dertlerini dile getirmişti. Konu hakkında Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir’le bir görüşme gerçekleştirdik.

“ONLARA SONUNA KADAR HAK VERİYORUM”

Şikayetlerin kendisine geldiğini belirten Başkan Kocaispir, “Problem şu; oradaki hak sahipleri kamulaştırılan binalarda devlet tarafından kendilerine ödenen kamulaştırma bedelinin düşük olduğunu söylüyorlar. Doğru. Ben bu konudaki şikayetleri önemsiyorum. Mal canın yongasıdır. ‘Biz daha fazlasını almalıyız’ diyorlar. Onlara sonuna kadar hak veriyorum.” diye vurguladı.

“ÜMİT EDİYORUM Kİ ORADAKİ İNSANLARLA HELALLEŞECEĞİZ”

“Bu konuda ciddi bir çalışma yapıyorum ve Allah nasip ederse ödenen bedelin tutarını artıracağız” diyen Kocaispir, çalışmaları sonrasında oradaki insanları tatmin edecek bir rakama ulaşacaklarının altını çizdi. Görüşmelerinin bitmek üzere olduğunu kaydeden Başkan Kocaispir, sözlerini şu şekilde noktaladı:

“Çok az kaldı, birkaç gün sonra netleşir. Görüşmeler bittikten sonra mahalleyi ziyaret edip ve oradaki mahalleliyi toplayıp güzel haberi vereceğim. Ümit ediyorum ki oradaki insanlarla helalleşeceğiz ve onların da gönlünü yaparak mutlu bir tablo ortaya çıkaracağız. Haklılar. İnşallah istediklerini alacaklar.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor