Orhan Arıcı aday gibi çalışıyor

CHP Seyhan Belediye meclis üyesi aday adayı Orhan Arıcı, seçim hazırlıklarını mahalle gezileriyle devam ettiriyor. Çalışmaları sırasında karşılaştığımız Arıcı ile yerel seçimler ve adaylığı süreci hakkında röportaj gerçekleştirdik. Seyhan’ın sorunlarını iyi bildiğini kaydeden Arıcı, çözüm noktasında birçok projesinin şimdiden hazır olduğunu söyleyerek, ’Seçilmem durumumda, bütün Seyhan halkına ve coğrafyasına üstüme düşen her görevi yerine getireceğim. Gece gündüz demeden hizmeti üreteceğim” ifadelerini kullandı.

***

 

RÖPORTAJ: YENER EKİNCİ

Sıcakkanlı, sempatik ve yardımsever kişiliğiyle Adana’nın sevilen isimlerinden biri olan Orhan Arıcı, partisine hizmette edindiği tecrübe ve partili partisiz dostlarından aldığı cesaret ile ‘’31 Mart Yerel Seçimleri’’ öncesi Seyhan Belediye Meclis Üyesi adaylığına talip oldu. Cumhuriyet Halk Partisi saflarında daha aktif bir siyaset sergilemek için yola çıkan Arıcı, ‘’Seçilmem durumumda, bütün Seyhan halkına ve coğrafyasına üstüme düşen her görevi yerine getireceğim. Gece gündüz demeden hizmeti üreteceğim” ifadelerini kullandı. Seyhan’ın sorunlarını iyi bildiğini kaydeden Arıcı, çözüm noktasında birçok projesinin şimdiden hazır olduğunu sözlerine ekledi. Orhan Arıcı, mahalle gezileri sırasında gazetemizin sorularını yanıtlayarak, aday adaylığı sürecinin değerlendirmesinde bulundu.

Sizi tanımayanlar için kısaca kendinizden bahseder misiniz?

Adana’da, 1974 yılında Dünya’ya geldim. Ortaokul eğitimimin ardından, şartlar gereği iş hayatına atılarak, aile bütçesine katkı sağlamak amacıyla oto elektrikçisinde çalışmaya başladım. Uzun yıllar bu sektörde yer alırken, Oto Elektrikçiler ve Akücüler Odasının da kurucu üyesi olarak görev yaptım. Daha sonra, baba mesleği olan kabzımallığa yönelerek, Vedat Dolakay Sebze ve Meyve Hali’nde yaklaşık 15 yıl esnaflık yaptım. Kabzımallar Odası’nda da bir dönem başkan yardımcılığı ve bir dönemde denetmenlik görevlerim oldu. 2009 yılında Çukurova Belediyesi’ne girerek, Park Bahçeler Müdürlüğü ile Masa Sandalye Birimi’nde yer aldım ve EYT kapsamında emekliliğimi hak edene kadar devam ettim. Şu an, Seyhan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde çalışıyorum. Evli ve 2 çocuk babasıyım.

Neden meclis üyesi olmayı istediniz?

Daha önce, iki dönem Çukurova Belediye Meclis Üyesi adayı olmuştum. Mücadele gücü ve değişime olan inanç ile doğru bildiğim yolda ve uğurda, var gücümle memleketime hizmet edebilmek adına, yine çevremin ve sevdiklerimin teşviki ile Cumhuriyet Halk Partisi Seyhan Belediye Meclis Üyesi aday adayı olarak başvurumu yaptım. CHP’de siyaset yapmak bir onurdur, gururdur. Uzun zamandır çeşitli kademelerinde görev alan bir isim olarak, ilçeye yapılacak olan hizmetlere ben de katkı koymak istiyorum. Aldığımız sorumluluğun ve siyasi terbiyenin bilinci içinde, bu davaya meclis üyesi olarak hizmet etme amacındayım.

Siyasette neden CHP?

Ülkemizin gidişatını çok karanlık görüyorum. Çocuklarımıza daha iyi bir gelecek için CHP diyerek insanlarımızı ikna etmeliyiz. Yoksa daha da karanlığa gideceğiz. CHP ilkeli duruşuyla, yıllardan beri çiftçinin, memurun, köylünün, esnafın ve öğrencinin her zaman yanında olan; özgürlükçü, demokrat, kendi içinde sürekli yenilikçi olan bir parti olduğu için Cumhuriyet Halk Partisi… Yıllardan beri yok olmayan ve Atatürk’ün bizlere bıraktığı bir mirastır. Köklü bir partidir, diğerleri gibi derneklerde ya da kahve ortamlarında kurulmamıştır.

Size göre Seyhan’ın en önemli ve öncelikli olarak çözüm bekleyen sorunları nedir?

Seyhan’ın en önemli ve bir an önce çözülmesi gereken sorunları; işsizlik ve kentsel dönüşüm. Bu ikisini çözmediğiniz sürece, Adana’nın geleceğini de kurtaramazsınız. Çünkü; Adana’nın geleceği Seyhan’a bağlı…  Seyhan, Adana’nın atardamarıdır. Hani klasik bir söz vardır; ‘Bir şey değişecek, her şey değişecek’ diye… Bizimle birlikte Seyhan’ın kaderi de değişecek. Bugünden plan ve projelerimizi hazırladık; yol haritamızı belirledik. 96 mahallemizdeki sorun ve sıkıntıları tespit edip, çözüm yolunu da bulduk.

Projelerinizden bahseder misiniz?

Söylediğim gibi, Seyhan’ın kangrene dönüşmüş olan iki temek sorunu mevcut. Bunların biri çarpık kentleşme, diğeri işsizlik. Çarpık kentleşme sorununu ortadan kaldırmak için Kentsel Dönüşüm çok büyük önem arz ediyor; fakat kentsel dönüşüm TOKİ ile yapılacak bir iş değil. Kesinlikle ve kesinlikle TOKİ ile anlaşmayacaksınız. Çünkü TOKİ’nin girdiği yerde vatandaş mağdur ediliyor ve sorunlar diz boyunu aşıyor. Göreve seçilmem halinde, Adanalı müteahhitlerle işbirliği yapacağım. Projesini Seyhan Belediyesi’nin çıkarması kaydıyla çalışmalar gerçekleştireceğiz. Vatandaşlar bire bir takas yoluyla, hiçbir şekilde borçlandırılmadan modern ev sahibi olacak. 100 metrekare evi varsa, karşılığında yine 100 metrekare ev alacak. Müteahhitlerden, taziyeevi, kapalı semt pazarı, spor tesisi ve tam teşekkülü parklar isteyeceğiz. Ne vatandaşı mağdur edeceğiz ne de müteahhiti. İkisinin arasında köprü görevi göreceğiz. Tüketen değil, üreten belediyecilik anlayışıyla çalışacağız. Bunun yanı sıra Seyhan’ın belirlediğimiz bir bölgesine ‘Spor Köy Kompleksi’ yapacağız. 600 dönüm içerisinde 2 futbol sahası, 6 antrenman sahası, 2 kapalı spor salonu, 4 yüzme havuzu ve diğer branşları ilgilendiren alanlarımız olacak. Bunu, ‘Yap-işlet-devret’ modelinde oluşturacağız. Burada karşı firmadan isteyeceğimiz tek şey ise çalışacak bin 100 kişiyi bizim istihdam etmemiz olacak. Bu projeyi gerçekleştirirken, Seyhan Belediyesi’nin cebinden tek kuruş çıkmayacak. Daha birçok projemiz mevcut. Bunları ise ilerleyen zamanlarda açıklayacağız.

Sandığa gidecek seçmene vermek istediğiniz bir mesaj olacak mı?

Yerel seçimlerde vatandaşın kendine soracağı soru çok basit, “Kim daha çok iş yapacak?” sorusu oy vereceği kişiyi ortaya çıkaracaktır. Kişi bazlı değerlendirme yapılacağı için burada adayların kim olacağı çok önemli. O yüzden şu anda partilerin aday belirleme süreci daha temkinli gidiyor. Bir kez değil birkaç kez değerlendirme yapılıyor. Genel merkezler yerelde kimi aday göstereceğini farklı ağızlardan gelen bilgiler doğrultusunda belirliyor. Vatandaşa çağrım şu; yerel seçimler demek sana asıl hizmet edecek insanı seçmek demektir. O nedenle oylarını bilinçli kullansınlar.

Son olarak neler söylemek istersiniz?

Bütün aday adaylarına çıkmış oldukları bu kutsal yolda başarılar dilerim. İnşallah halkın derdine derman, il ve ilçesinin kalkınmasına değer katacak adayları listelerde görürüz. Sizlere de bu önemli konuyu gündem yaptığınız için teşekkür ederim.

 

 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor