Orhan Sümer: Şehitlerimizi rahmetle ve şükranla anıyorum

ADANA (BÖLGE)-Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili Orhan Sümer 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı.

Orhan Sümer mesajında şunları söyledi: “Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün komutasında, 26 Ağustos 1922 günü başlayan Büyük Taarruz Meydan Muharebesi, beş gün beş gece devam etmiş ve 30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da ordularımızın büyük bir zaferiyle sonuçlanmıştır.

Milletimizin ve ordumuzun büyük kahramanlık örneği gösterdiği bu savaş ve sonunda kazanılan zaferin tarihteki yeri asla sıradan bir zafer değildir. 30 Ağustos aynı zamanda mazlum ulusların emperyalizme karşı kazandığı ilk kurtuluş savaşının tarihidir. Dışarıda emperyalistlere, içeride onların işbirlikçilerine ve saltanat yanlılarına karşı kazanılan bağımsızlık savaşının zafer günüdür 30 Ağustos.

Zaferin ardından Ankara’ya geri dönen Mustafa Kemal, 4 Ekim 1922’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde şu konuşmayı yapmıştır:

“Bugün artık Misak-ı Milli’nin çizdiği sınırlar içinde, mutlu, rahat ve hür yaşamak için her ne gerekse, bunların hepsini elde edeceğiz. Düşman elleriyle viran olmuş ve milletimiz tarafından her köşesini kurtarmak için seve seve can verilmiş ve çocuklarımızın kanıyla sulanmış olan yurdumuzun ufkunda artık barışın tatlı güneşi gecikmeyecektir.”

Bu sözler, 30 Ağustos’un Cumhuriyetimiz, bağımsızlığımız ve barış için taşıdığı önemi en güzel şekilde anlatmaktadır.

Bağımsızlık, tarihte kazanılan ve orada bırakılacak bir olgu değildir. Ülkemize ve bağımsızlığımıza yönelecek her türlü tehdidi yine 30 Ağustos ruhuyla aşabiliriz. Bu bakımdan 30 Ağustos bir yıldönümünün ötesinde canlıdır, günceldir ve yaşamsaldır.

Bu duygu ve düşüncelerle, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı ve Silahlı Kuvvetler Günü’nü kutluyorum. Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmetle ve şükranla anıyorum.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor