Orhan Sümer’den 5 Ocak mesajı

(HABER MERKEZİ)-CHP Adana Milletvekili, TBMM Kit Komisyonu Üyesi, CHP Grup Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Sümer, 5 Ocak Adana’nın Kurtuluş dolayısıyla mesaj yayınladı.

Orhan Sümer mesajında, “Adana, kuruluştan kurtuluşa giden yolda, çetin mücadelelere, şanlı direnişlere ev sahipliği yapmıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşımız için söylediği “Bende bu vakayiin ilk hissi teşebbüsü bu memlekette, bu güzel Adana’da doğmuştur.” sözleri Adanalılar tarafından gururla söylenir.

Adana’mız 5 Ocak 1922 günü özgür ve bağımsız kimliğine kavuşmuştur.

5 Ocak tarihi bizlerin hürriyet madalyasıdır. Memleketimizin göğsündeki övünç nişanesidir.

Şanlı ve onur dolu mücadele sonrası Çukurova’nın incisi Adana, ebedi ve değişmez olan bağımsızlık hakkını, düşmanın elinden söküp almıştır.

Bugün bizlere düşen, bu bilinç ve şanlı tarihi gelecek nesillerimize aktarırken, çok daha gelişmiş bir ülkeyi gençliğimize teslim etmektir.

Dünya üzerinde eşi benzeri görülmemiş bir tarihin parçası olmaktan duyduğum gururla; Adana’mız, göz bebeğimizin, düşman işgalinden kurtuluşunun 99 uncu yıl dönümünü kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşları ile Gazilerimizi şükranla anıyorum.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor