Ormanlarımız sorumsuz kişiler tarafından yanıyor

Havaların aşırı sıcak oluşu ya da kasıtlı olduğu belirtilen Orman yangınları tüm hızıyla sürüyor. Dün de Adana’nın Pozantıilçesi, Çanakkale’nin Kavak köyü ve Antalya’nın Aksu ilçelerinde çıkan yangında yüzlerce dönüm orman alanları yandı

POZANTI’DA

Eskikonacık Mahallesi Kaleboynu mevkisindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın İhbar üzerine Adana Orman Bölge Müdürlüğü’nce bölgeye ilk etapta 2 helikopter ve 8 arazöz yönlendirildi.

Pozantı Belediyesinden yapılan anonsta yangınla mücadele için vatandaşlar ve tanker sahiplerinden destek istendi.

Havadan ve karadan müdahale edilen yangının kontrol altına alınması için çalışmalar sürüyor.

ÇANAKKALE’DE

Gelibolu ilçesi Kavak köyü yakınlarındaki ormanlık alanda, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, havadan ve karadan müdahaleye başladı.

Gelibolu’nun Kavak köyü yakınlarındaki ormanlık alanda, saat 13.00 sıralarında yangın başladı. Bölgeden alevlerin yükseldiğini görenler, ‘ALO 177 Orman Yangını İhbar Hattı’nı aradı. İhbar üzerine bölgeye gelen Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, havadan ve karadan yangına müdahale etmeye başladı.

Öte yandan Biga ilçesi Kalafat köyü yakınlarında da ormanlık alanda yangın çıktı. Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, yangına müdahaleye başladı.

ANTALYA‘DA ORMAN YANGINI

   Antalya’nın Aksu ilçesinde de ormanlık alanda, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Alevlere söndürülmesi için havadan ve karadan müdahale ediliyor.

Aksu’nun Yurtpınar Mahallesi’ndeki ormanlık alanda, öğle saatlerinde, belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye orman ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Alana yangın söndürme helikopterleriyle de su boşaltıldı. Alevlerin seralarına yaklaşmasını engellemek isteyen çiftçiler ise ilaçlama motorlarıyla yangının söndürülmesine yardımcı oluyor.

SORUŞTURMA BAŞLIYOR

    Üç ayrı yerde çıkan yangında kasıt olup olmadığı yönünde soruşturma başlatılırken, söndürme çalışmalarının da havadan ve karadan devam ettiği bildirildi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor