Otoban girişinde bu olur mu?

Adana’da yaşayan çok sayıda kişinin bildiği üzere Kozan Yolu Senem Market’in hemen yanında otobandan Kozan yoluna bağlantı noktası bulunuyor. Burası neredeyse günün her saatinde yoğunluğun yaşandığı bin nokta olarak biliniyor.

Trafiğin çok yoğun olduğu bu nokta da cumartesi günleri Pazar kuruluyor. Civarın en büyük pazarı olarak bilindiği ve yakın bir yerinde başka da Pazar kurulmadığı için yakın uzak demeden çok sayıda vatandaş, evinin meyve sebze ihtiyaçlarını karşılamak için bu pazara adeta akın ediyorlar.

İnsanların büyük ilgi gösterdikleri Senem Marketin hemen yanına kurulan bu pazara gelen vatandaşlar, araç park edecek bir yer olmadığı için hemen yolun kenarına araçlarını park etmek zorunda kalıyorlar. Araçların yoğun olarak konulduğu yer de otoban çıkışındaki trafik lambalarının olduğu yer oluyor. Pazara gitmek isteyenler bariyerlerin hemen kenarına araçlarını park edip bazen araçlardan kendilerini sakına sakına Pazar giriş yerine yaya olarak gidiyorlar bazen de bariyerlerden atlayarak pazara girmeye çalışıyorlar.

Öte yandan otoban yolundan Kozan yoluna bağlantı noktasında park edilen bu araçlar zaten sıkışık olan bu trafiği iyice karmaşık bir duruma sokuyor. Bir yandan otobandan gelen araçlar, diğer yandan araçların geçmesi gereken yerlere park eden vatandaşların araçları bir trafik keşmekeşi çıkıyor ortaya.

Bu durum yıllardır bu şekilde devam edip gidiyor. Ancak trafikteki araç sayısı her geçen gün artıyor. Haliyle buranın karmaşıklığı daha da artıyor. İnsanlar pazara gidebilmek için neredeyse canlarını tehlikeye atıyorlar öte yandan da büyük bir trafik sıkışıklığına neden oluyor.

İnsanların zaten covit salgını nedeni ile psikolojileri bozulmuş durumda. Adana insanı da genel olarak trafikte biraz asabi davranıyor ve bunu herkes biliyor. Böyle bir ortamda trafikte yaşanan bu tür sıkışmalar kavgalara da neden olabiliyor.

Sorun pazarın kurulduğu yer ile ilgili bir sorundur. Tamam belki pazarcılar için iyi düşünülmüş bir yer olabilir. Evet tezgahlar sığıyor, dışarı çok taşma olmuyor. Ama buraya gelip alışveriş yapacak olanlar araçlarını ne yapacak. Evleri yakın olanlar Pazar arabaları alıp geliyorlar ancak sadece pazarın etrafındaki evlere satış yapılmıyor. Orası oldukça büyük bir yerleşim yeri ve uzak yakın demeden çok sayıda insan gelip alışverişini yapmak istiyor.

Bu tarz yerler mahalle aralarında sıkıntı oluşturmayabilir ancak otoban girişi gibi oldukça önemli ve stratejik yerlere Pazar kurulmaz.

Vatandaşlar bu durumdan çok şikayetçiler. Gerek pazara uğramayan sürücüler gerekse de alışverişlerini yapmaya gelen diğer vatandaşlar. Herksen buranın trafik yoğunluğundan ve meydana getirdiği tehlikeden çok şikayetçi.

Umarız gereği yapılır ve insanların canlarını tehlikeye düşürmeyecek ve trafikte bu kadar keşmekeş oluşturmayacak daha sakin bir yer bulunur da sorun çözülmüş olur.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor