OY VERELİM ATA’MIZA BORCUMUZU ÖDEYELİM”

PartiİstanbuleskiilbaşkanyardımcısıOğulAktunaAdana’dagazetecilerlebirarayageldi. OğulAktunagazetecilerinsorularınıyanıtladıveAdana’ylailgilidüşüncelerinianlattı.Aktuna, Cumhurbaşkanlığı 2.Tur seçimleriöncesindeKemalKılıçdaroğlu’nadestekamacıylayurttaşlaraseslenerek, “Her vatandaşımızoy vermeil veAta’mızaolanborcumuzuödemeliyiz”dedi.

 

 

HABER VE FOTOĞRAFLAR: MERYEM ÜNAL

ADANA (BÖLGE)-EskiSağlıkBakanlarındanrahmetliYıldırımAktuna’nınoğlu, İYİ PartiİstanbuleskiilbaşkanyardımcısıOğulAktunaAdana’yıziyaretindegazetecilerlebirarayageldi.  AktunaCumhurbaşkanlığı 2.Tur seçimleriöncesindeKemalKılıçdaroğlu’nadestekamacıylayurttaşlaraseslenerek, “Her vatandaşımızoy vermeil veAta’mızaolanborcumuzuödemeliyiz” dedi.

Ekonomistvesiyasetçi, İyiPartiİstanbulEskiİlBaşkanıYardımcıOğulAktunaAdana’da Double Tree Hilton Otel’degazetecilerilebirarayagelerekülkeekonomisivesiyasetihakkındaaçıklamalardabulundu.

OğulAktuna, “CumhuriyettarihindeAdana’nınyeriçokfarklıdır. Adana Çukurovasıileemeğinsembolüdür, sanayisiileTürkiye’ninlokomotifidir.Son 20 yıldabaktığımızzamanAdana’nınbuözelliğiyavaşyavaşyitirdiğinigörebiliyoruz. Hem istihdamadınazayıflayanbirşehir hem de dışarıdangöçalarakdemografikyapısıbozulanveaynızamandakendikültürelyapısınıyavaşyavaşkaybetmeyebaşlamıştır. Çünkügöç hem dışarıdanolduğugibi hem de çevrekomşuÜlkelerimizdenolmuştur.Bu dabizimkültüreldeğerlerimizihızlayozlaştırmaktadır.BuradansizinvasıtanızileAdana’lıdostlarımızasesleniyorum: Adana şuankibulunduğukonumuhaketmiyor. Eğer Millet İttifakıolarakiktidaragelirsek Adana tekrardanTürkiye’ninlokomotifiolacaktır” diyebelirtti.

“BU YANLIŞ UYGULAMALAR SONUCUNDA TÜRKİYE MERKEZ BANKASI DÖVİZ REZERVELERİ SIFIRLANDI.”

Türkiyemizinşuankigeldiğinoktaylailgili durum tespitiyapanAktunakonuşmasınışuşekildesürdürdü:

”PandemisürecindeyaraalmayabaşlayanTürkiyeekonomisipandemidensonraBaşkanlıksistemininbizesunduğubüyükbirdezavantajınıyaşamayabaşladık. Yasama, yürütmeveyargınınbağımsızolduğuTürkiyeCumhuriyetiBaşkanlıksistemisonrasıbubağımsızlıklarınıkaybetti.BütüngücüntekbirinsanınelinetoplanmasıliyakataönemverilmemesidoğalolarakTürkekonomisininönemlikararmekanizmalarınıetkiledi.CumhurbaşkanıTürkekonomisinedirektmüdahaleetmeyebaşladı, MerkezBankasıBaşkanlarınısüreklideğiştirdi, HazineBakanlarınısüreklideğiştirdi.SonucundadünyadaeşibenzeribulunmayanbirekonomiksistemileTürkiyetanışmışoldu.Bu modelinamacıfaizidüşür, enflasyondüşerüstünekuruludur.Dünyaliteratüründeböylebir model bilinmiyor.Bu yanlışuygulamalarsonucundaTürkiyeMerkezBankasıdövizrezervelerisıfırlandı.BununüzerineçevreÜlkelerdendövizisteyerek 70 milyardolarlıkanlaşmailegeldiğimizbugünkinoktamerkezbankasırezerveleri -70 milyardolardır.”

Türkiye’nin son biryıldakiekonomikdurumunadeğinenOğulAktuna, “Türkiye’desokaktakienflasyonyüzdeyüzelliileikiyüzarasındadeğişmektedir. Sokakenflasyonunhalkımızıntükettiğitemelihtiyaçlarıoranıayrıdır, restoran, kafehizmetinoranıayrıdır.Bu hayatpahalılığıhalkımızıderindenetkiliyor.Mutfağahızlayansımıştırveinsanlarşuandahayatpahalılığıaltındaezilerekkaybettiğialımgücünümutfaktagörmektedirler.Bu politikayıuygulayanlaraynızamandadövizindeaynıhızdaartmasınıtoplumdadahafazlainfialyaratacağınıveseçimlerdeonlarınçokayrıolacağınıdüşünerektenekonomikenstrümanlarkullanarakdövizin 16 ay boyuncabaskıaltındatuttular.Seçimbittiktensonraaynıiktidardevamedersedahafazlabaskıuygulayamayacaklarvedövizserbestkalacaktır.Serbestkalıncadövizyaklaşık 40 TL olacaktırvehalkınalımgücüzorlaşacaktır.Kısacatoparlamakgerekirseuyguladığınızekonomik model sadeceekonomikolaraködenmeyecekTürkhalkısosyalalandadabirbunalımagirecektir.Sosyalveekonomikgerçeklerkarşısındakazara bile kazanmışolsalar bile en fazla 6 veya 8 ay ömrüolacaktır” diyeaktardı.

“HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADIM”

Aktuna, SinanOğan’ınaldığıkararhakkındadasertifadelerdebulundu:

”Kimseyikırmadan, nezaketibozmadanamagerçeklerisaptırtmadankısabiraçıklamayapacağım. Hem SinanOğan’ınoyaldığı 2.8 milyoninsanamesajımıveripveonu Millet İttifakı’nadavetedeceğim. ŞimdiSayınSinanOğan’aEdirne’denüçönceçağrıdabulunmuştum.KendisininAtatürkMilliyetçisiolduğunusiyasetleçokilgiliolduğuiçinkendisiniçokbeğenerekseyrettiğimiifadeetmiştim.Ben birAtatürkevladıolarakonunyerinin Millet İttifakıolduğunuvicdanensöylemiştim.Bu konudakendisindentereddütetmeyeceğinivebizekatılacağınıdaifadeetmiştim.ÇünküoyaldığıkitleninAtatürkçüolduğuvekendikitlesinin de aynıyerdesaftutmasınısöylemiştim.Açıkçasıhayalkırıklığınauğradığımısöyleyebilirim.ÇünkübütünhayatınıAtatürkmilliyetçiliğininüstünekuran, eğitimalıp, yurt dışındadoktorayapan, TürkCumhuriyetlerineçokbağlıbirsiyasetizleyenveTürkiye’debirkaçdönemMilletvekilliğiyapanhattaAKP’likurullakavgaedecekkadaryüreklibirSinanOğanseyretmiştim. BundandolayıCumhurİttifakıyanınageçmeyibırakCumhurbaşkanıilefotoğrafpaylaşacağıaklımınucundangeçmezdi.Anlattığım durum tespitlerinde her şeybelgelidir, kayıtlıdır.SayınSinanOğan, sizbugünGaffarabiminpusuyadüşürüpkorkakça 24 taneHüdaPar’lıteröristtarafındankatledildiğiortamdaortağınınyanınageçtiniz. Size yazıklarolsun.Bu süreçgerçekAtatürkçülerinortayakoymuştur.SayınSinanOğanCumhurİttifakı’nınyanınageçerek 30 yıllıksiyasikariyerinibitirmiştir.”

‘MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’E OLAN BORCUNUZU ÖDEYİN”

Oğul Aktuna oykullanmamış olan 8 milyon seçmene seslendi:

”Millet İttifakı’nın kazanması için kilit rol oynayan 8 milyon sandığa gitmemiş seçmenlere sesleniyorum.Bu 8 milyon seçmen parti kursa %12.5 eder. Bırakın seçimi etkilemeyi iktidar ortağı olabilir.Bu seçim Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en önemli seçimidir.6 gün kalmıştır. SizdenisteğimPazargününüzüboşaltınvekıymetlioyunuzusandığakoyun.Bu Cumhuriyete görevinizi yapın. Mustafa Kemal Atatürk’ e olan borcunuzu ödeyin.”

Konuşmasının sonlarına doğru Aktuna, “3.kitle olarakadlandırdığımkitleTürktoplumunundinamiklerindeönemlibiryersahibiamasadecebenimreferansolarakinsanlarayönelebileceğimbirisi. Sayın Dr. YıldırımAktunabenimbabamdır.KendisiBakırköyHastanesiefsanebaşhekimidir. 10 yıllık Başhekimliğinde onun sayesinde tedavi olmuş, hayata tutunmuş insanlar, onun kuruduğu Amatem merkezi ve sonrasında sayısı 23’e çıkanTürkiye’deuyuşturucuyakarşımücadeleedenveyüzbinlerceinsanıntedaviolupsosyalhayatageridönmesinisağlayanYıldırımAktuna. Sağlık Bakanı iken yeşil kart mucizesi ile ortay açıkıp 1991 yılı itibari ile 7 milyontedaviolmayanhastanınsağlıkhizmetisunuldu.Hepinizeburadansesleniyorum: Eğer bu hizmetlerden yararlandıysanız ve eğer size birnebzedestekolduysalütfenPazargünüsandığagidinvekıymetlioyunuzukullanın. 1 oy bile çok kıymetli çünkü gözüküyor ki bu seçim çok az farklarla bitecektir” diye ifadeetti.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor