OYA TEKİN; “BENİM İÇİN SEYHAN’I KADIN BAŞKAN YÖNETEMEZ” DİYENLER DE OLDU

Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin BÖLGE okurlarına  hizmetlerle ilgili çalışmalarını da açıklarken “Belediye olarak ana görevlerimizden biri ve önemlisi olan temizlik için ayrıntılı çalışmaları özenle yürütmekteyiz. Katı atıkların kaynakta ayrıştırılmasına kadar varan seçenekler üzerindeyiz. Belediyemizin atık ayrıştırma tesisinde geri kazanıma ve geri dönüşüme uygun olan ürünler ayrılarak ekonomiye kazandırılırken kent hijyeni açısından da yarar getiriyor. Bu düzeni birkaç yerde daha yaşama geçirebilmek amacıyla uygun yer arıyoruz. Biliyor musunuz, koca Seyhan’da yer bulamıyoruz. Fakat çabamız sürüyor. Daha etkin sonuç için halkın paydaşlığı önemli. Bunu vurgulamaya ve bu yönde alışkanlık kazanılmasına yönelik hedeflerimizde muhtarların desteğini almak da var.” dedi.

 

ADANA (BÖLGE)-31 Mart 2024 Seçimlerinde fark atarak Merkez İlçe Seyhan Belediye Başkanlığına seçilen Oya Tekin’e BÖLGE Ekibi “Hayırlı olsun” ziyaretinde bulundu. İlker Uçak, Nurettin Çelmeoğlu, Mehmet Apaydın, Yener Ekinci ve İsa Ekici’den oluşan ekibimizi içtenlikle karşılayan Başkan Tekin, soruları içtenlikle cevaplarken, yapılan hizmetleri de dile getirdi.

ÇUKUROVA’DAN SEYHAN’A GEÇİŞ

Oya Tekin, Seçimler öncesinde Çukurova İlçesi için aday adaylığını afişlerle ilan etmiş olduktan sonra Seyhan’dan aday gösterilmesi ile ilgili soruya karşılık şu açıklamayı yaptı:

“Bu kararın alınacağını daha önceden ben de, Emrah Bey de (Çukurova Belediye Başkanı Emrah Kozay) biliyorduk. Benim Seyhan’dan aday gösterilmem gündeme geldiğinde, ülkedeki birçok ilden daha büyük olan ilçeyi kadın başkanın yönetemeyeceğini iddia edenler oldu. Fakat anketler bu iddianın tersini göstermekteydi. Partimiz, her türlü olasılığı ve genel koşulları kılı kırık yararak değerlendirdikten sonra beni aday göstermeyi kararlaştırdı.”

“SEYHAN’I ÇOK İYİ TANIYORUM”

Çukurova aday adaylığından sonra Seyhan’daki makama oturmasına karşın ilçeyi çok iyi tanıdığını ve koşulları ile sorunlarını ayrıntılı olarak bildiğini söyleyen Başkan Tekin sözlerini şöyle sürdürdü: “Daha önceden Milletvekilliği aday adayı olmuştum. CHP Kadın Kolları Başkanlığım ve çok yönlü sosyal faaliyetlerim sürecinde ayrıntılı bilgiler edindim. Avukatlık mesleğimden dolayı da farklı katmanlarla tanıştım. Kısacası, buraya geldiğimde ne ile nasıl başlayacağımı ve hangi yolları takip edeceğimi biliyordum. Yanıldığım tek nokta şu; belediyemizin borçlu olduğunu biliyordum ama miktarın bu kadar çok olacağını bilmiyordum.”

ÖNCELİKLİ SORUN İLÇENİN TEMİZLİĞİ

“Herkes tarafından da söylendiği gibi maalesef Seyhan’da özellikle sokaklarda temizlik oldukça yetersiz” diyen Başkan Tekin, kısa sürede çözüme kavuşturulması zor olan konu üzerinde öncelikle ve duyarlılıkla çalışıldığını vurgulayarak “Belediye olarak ana görevlerimizden biri ve önemlisi olan temizlik için ayrıntılı çalışmaları özenle yürütmekteyiz. Katı atıkların kaynakta ayrıştırılmasına kadar varan seçenekler üzerindeyiz. Belediyemizin atık ayrıştırma tesisinde geri kazanıma ve geri dönüşüme uygun olan ürünler ayrılarak ekonomiye kazandırılırken kent hijyeni açısından da yarar getiriyor. Bu düzeni birkaç yerde daha yaşama geçirebilmek amacıyla uygun yer arıyoruz. Biliyor musunuz, koca Seyhan’da yer bulamıyoruz. Fakat çabamız sürüyor. Daha etkin sonuç için halkın paydaşlığı önemli. Bunu vurgulamaya ve bu yönde alışkanlık kazanılmasına yönelik hedeflerimizde muhtarların desteğini almak da var. Başarı vizyon ve vatandaş paydaşlığındadır” şeklinde konuştu.

Temizliğin sadece belediye çabasıyla gerçek anlamda sağlanmasının olanak dışı olduğuna değinen Oya Tekin, Seyhanlıların da en azından çöp araçlarının geçiş saatlerini dikkate almalarının önemli olduğunu anlatarak, herhangi  bir saatte sokağa bırakılan poşetler hayvanlar tarafından parçalanarak etrafa dağıldığını ve böylece sorunun katlandığını belirtti.

SEYHAN, YEŞİLİ İLE GÖZ ALACAK

Park ve bahçelerin yeterli özenden uzak kaldığına değinen Başkan, “Kendi fidanlarımızı kendimiz üretmek ve süs bitki fidelerini yine kendi alanlarımızda yetiştirmek üzere faaliyete geçtik. Bir süre sonra yeşil alanlarımızda gözle görülür canlanma olacak. Ön çalışma olarak ilçe içinde üç pilot park seçtik. Bu üç parkta alınacak örnek sonuçlar hem belediyedeki ilgili ekiplere hem de Seyhanlılara moral kazandıracak. Bu konuyu son derece önemsiyoruz.”

MUHTARLAR VE BASIN ÖNÜMÜZDE

BÖLGE’nin “Sayın Başkan bu hedefleri halka duyurmanız çok önemli. Bunun için ne yapmayı düşünüyorsunuz?” sorusuna karşılık Tekin şöyle konuştu: “Geçen üç buçuk ay içinde ancak organizasyon ve koordinasyon çalışmalarını tamamlayabildik. Muhtarlarla yaptığımız görüşmeler ümit veriyor. Başta temizlik ve yeşil alanlar alanlar olmak üzere desteklerini alabileceğimize inanıyorum.

Basınla ilişkilerimizi de farklı ve etkin biçimde sürdürmek üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Henüz yolun başındayız fakat adımlarımızın hızlı olduğunu söyleyebilirim.”

SEYHAN NEHİR YATAĞI SUSUZ

BÖLGE, Seyhan Nehir Yatağının Baraj denilen Regülatörden itibaren susuz bırakılmasının kenti ne denli çirkinleştirdiğini fakat su verildiğinde de olağanüstü güzelleştirdiğini dile getirerek “Mansapta (akış yönünde) Regülatör Köprü var. Aytaç Durak Bey buradaki kapakları su sızdırmayacağını söyledi. DSİ inadı bırakıp kentin en prestijli bölgesini her mevsimde nehirden mahrum etmemeli. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?” sorusunu yöneltti. Başkan Oya Tekin “Bu konuda da halen çeşitli seçenekleri önümüze almış durumdayız. Hatta, (Dünya İçinden Su Geçen Kentler Organizasyonu) ile de temasa geçtik. Avrupa’da ve diğer birçok ülkelerde halk nehirden sonuna kadar yararlanabilirken biz DSİ uygulamalarından dolayı bundan mahrumuz. Hal bu ki, Adanalı nehirde yüzebilmeli bile. Büyükşehir ve diğer belediyelerle ortak çalışma yaparak çözümü DSİ ile görüşmede bulabilmeliyiz. Bu konuyu ben bizzat öteden beri düşünmekteydim.”

Ziyaret, ekibimizin içtenlikli karşılamaya teşekkür edip başarı dileklerini tekrarlamasıyla son buldu.

 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor