Özal’da tramvay yazımıza sayısız yorum geldi

EROL KARATAŞ: ADANA’NIN KALBİ ÖZAL’DA ATIYOR, KİMSE BOZAMAZ

Önceki yazımızda Turgut Özal Bulvarına tramvay sistemi kurulmasıyla ilgili duyumlar üzerine görüşlerimizi belirtmiştik. Böyle bir teşebbüsü, sadece Türkiye’de değil, dış dünyada bile boyutları itibariyle benzeri pek az bulunan Özal Bulvarı rezil ederken Adana’ya ihanet olacağını da ifade etmiştik. Yazımızın Sosyal Medya’da paylaşılmasından hemen sonra görüşümüzü destekleyen yüzlerce ifade ve sayısız yorum aldık.

KENT RÖNTGENİ UZMANI EROL KARATAŞ DİYOR Kİ:

Her an ve her konuda Adanamızın röntgenini en isabetli biçimde çekebilen Usta Gazeteci Erol Karataş’ın konuya bakış açısı şöyle:

“Turgut Özal Bulvarını sadece bir bulvar olarak görmeyelim. Adananın kalbi bu bulvarda atıyor. Akşam saat 22:00 de şehir merkezinde in-cin top oynuyor. Turgut Özal Bulvarında ise 24 saat hayat canlı. .. Binlerce esnafın geçimi bu bulvara bağlanmış. Buraya metro veya raylı sistem yapılsın ama, ya havadan, viyadüklerle gitsin, ya da yeraltından tünellerle.  Turgut Özal’ın özelliğini bozmayalım. Zaten binlerce esnaf ve bulvarda yürüyen, vakit geçiren, kafelerde çay-kahve içip sohbet eden on binlerce kişi de bulvarın bozulmasına karşı çıkar, kimsenin gücü yetmez.”

ADANA “HAYIR!” DİYOR

Gelen yüzlerce ifade ve yorumlar içinde sadece iki tanesi “İyi olur” derken, birkaç okurumuz da “Öncelik burada değil” görüşünü savunuyor, diğerleri karşı çıkıyor. Yorumların bir kısmını veriyoruz:

OLCAY SERİCİ: Kimin fikri bu? Kim destekliyor? Adana bedava bulundu, bol keseden harcanıyor. Havaalanı götürülüyor. Şehir içindeki stad yıkıldı. Elle tutulur yatırım yok. Şimdi de kaldırımlara mı göz dikildi? Kaldırımlarımızı, meydanlarımızı rahat bıraksınlar.

SAFFET NAYIR: Yolun altından metro yapsınlar. O kadar zekaları yok mu? GOP (Ankara) Metrosu tam 5 kilometre ve yolun altından.

MÜNİR GÜRBÜZ: Özal Bulvarına kıyılmasın; günahtır.

EROL KOPTAGEL: Bu zihniyet ağaca düşman. İstanbul Havalimanı için binlerce ağaç kesilmedi mi?

MURAT DOĞUKANLI: Adana’ya çözüm Japonya’daki gibi teleferik misali havai hat (Adını bilmiyorum). Masraflı olur ama kentin tüm ulaşım sorununu çözer mi acaba… Bence öncelikle minibüs ve midibüs sayısını düşürmek, raylı sistemi de Güney Mahallelerinden Organize Sanayi ve Batıya uzatmak… Böylelikle Organize Sanayi trafiğini azaltmış oluruz diye düşünüyorum… Amaç, geçmişte yapılan ve Adana’yı kilitleyen sistemi anımsatıp yeni yanlışlar yapılmaması…

CİHAN YILMAZ: Adana’yı kazanan her belediye başkanı metroya her sene bir durak yapsa yeter.

NERJİN CEVHER ÇAMURDAN: havaalanına sahip çıkıldı mı ki buna sahip çıkılsın? Öncelik Şakirpaşa.

NEŞE DÖRTGÖZ: Bir güzel bulvarımız var, onu sa yok edecekler. Turgut Özal Bulvarına tramvayın yapılmasına hiç gerek yok!..

NURSEL BOZDOĞAN: Tramvay gelirse daha da keşmekeş olur.

UĞUR ŞERİFE YÜCELTÜRK YETİŞ: Kuzay Adana ile uğraşana kadar Güney Adana’ya baksınlar.  Küçüksaatin oradaki trafiğe çare bulsunlar ve o çevreyi düzeltsinler.  Gidin bir görün, her yer virane.

MEHMET ATAMANOĞLU: Kala kala işimiz tramvaya mı kaldı? Sayın Nurettin Bey pazarda bir kilogram şeftali 15 TL, diğerlerini yazmıyorum.

YORUMLARA YARIN DA DEVAM EDECEĞİZ.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor